Yetkililer alarma geçti: Zimbabve'de kolera OHAL’İ

Yetkililer alarma geçti: Zimbabve'de kolera OHAL’İ

Bu yılın şubat ayından bu yana binlerce kolera vakasının görüldüğü Zimbabve başkenti Harare'de yetkililerin olağanüstü hal ilan ettiği bildirildi.

Zimbabve medyasındaki haberlere göre, başkent Harare’nin Belediye Başkanı Ian Makone, başkent çevresinde artan kolera vakaları nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Makone, bu salgının, 2008'de Zimbabve'de 4 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği kolera salgınıyla benzerlik taşıdığını ifade etti.

ONLARCA KİŞİ TEDAVİ ALTINDA

Zimbabve Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 12 Şubat'ta patlak veren salgında 14 Kasım'a kadar 7 bin 398 şüpheli kolera vakası tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, bu salgında en az 50 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'den fazla kişinin de hastanede tedavi altında alındığı bilgisi paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN