Yılın ilk Güneş tutulması, 8 Nisan'da

Yılın ilk Güneş tutulması, 8 Nisan'da

Yılın ilk tam Güneş tutulması, 8 Nisan'da ABD'de gerçekleşecek ve 13 eyaletteki yüzlerce şehir ve küçük kasabada gözlemlenebilecek.

8 Nisan'da yılın ilk tam Güneş tutulması, Meksika, ABD ve Kanada'nın bazı bölgelerinde büyük bir heyecanla bekleniyor. Tutulma, yaklaşık 186 kilometre genişliğinde bir yol izleyerek gözlemcilere eşsiz bir görsel şölen sunacak.

Ay'ın, Dünya ile Güneş arasından geçmesiyle oluşacak olan bu olağanüstü doğa olayı, sadece ABD'deki 13 eyalette yüzlerce şehir ve küçük kasabada gözlemlenebilecek. Bu nedenle, Güneş tutulmasını gözlemlemek isteyen birçok insan, tutulmanın görülebileceği bölgelere akın ediyor.

ABD'deki güneş tutulmasının gözlemleneceği eyaletlerde konaklama rezervasyonlarının yüzde 90'ın üzerine çıktığı belirtiliyor. Dallas, Idabel, Littler Rock, Poplar Bluff, Paducah, Carbondale, Evansville, Cleveland, Erie, Buffalo, Burlington, Lancaster ve Caribou gibi şehirler, tutulmanın gözlemlenebileceği başlıca yerler arasında bulunuyor.

Güneş tutulmasının etkisi, bazı bölgelerde sadece saniyelerle sınırlı kalırken, diğer bölgelerde 4 dakikayı aşacak

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN