Yunanistan'da tekne faciasında dehşete düşüren iddia! Ambarda 100 çocuk vardı

Yunanistan'da tekne faciasında dehşete düşüren iddia! Ambarda 100 çocuk vardı

Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında, göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi alabora olmuştu. 79 kişiye mezar olan teknenin ambarında yaklaşık 100 çocuğun bulunduğu iddia edildi.

Ege'de dün Mora Yarımadası’nın 75 kilometre güneybatısında göçmenleri taşıyan teknenin alabora olmasıyla sonuçlanan faciada 79 kişi yaşamını yitirmiş, 104 kişi de kurtarılmıştı. Teknenin ambarında 100 çocuğun olduğu iddia edildi. Save The Children isimli Sivil Toplum Kuruluşu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, dün alabora olan teknenin ambarında yaklaşık 100 çocuğun mahsur kalmış olabileceğine dair görgü tanıklarının ifadelerinin olduğunu belirtti.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde de teknedekilerden bir hastanın, teknenin ambarında yaklaşık 100 çocuk olduğunu söylediği aktarıldı. Yunan Sahil Güvenliği kurtarılan göçmenlerin 47'sinin Suriye, 43'ünün Mısır, 12'sinin Pakistan ve 2'sinin Filistin vatandaşı olduğunu açıklamıştı. Arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN