Bu yöntemle 120 saniyede uykuya dalmanız garanti! Askeri uyku yöntemi, uyuyamama sorununu kökten çözüyor

Bu yöntemle 120 saniyede uykuya dalmanız garanti! Askeri uyku yöntemi, uyuyamama sorununu kökten çözüyor

Çocuk doktorunun, sosyal medyada paylaştığı 'askeri uyku yöntemi' ile 2 dakikada uykuya dalmanın yöntemi, kısa sürede viral videolardan biri oldu. Peki, uyku sorunu olanlar ne yapmalı? Uyku sorunu için ne iyi gelir? İşte, askeri uyku yöntemi ile uyuyamama sorununun çözümü...

Deliksiz bir uyku, kimileri için oldukça zor. Özellikle sıcak yaz aylarında hemen uykuya dalmak pek mümkün olmayabiliyor. Çocuk doktoru Jess Andrade, 'askeri uyku yöntemi' ile sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Bu yöntem; kasları gevşetmeyi, nefes almayı ve görselleştirme tekniklerini içeriyor.

Dr. Jess, "Önce çenenizi ve yüz kaslarınızı gevşetin, ardından gerginliği azaltmak için omuzlarınızı indirin. Derin bir nefes verin ve göğsünüzü gevşetin, ardından kalçalarınızı ve bacaklarınızı gevşetin" diyor.

Yayınladığı videoda, "İlerleyen kas gevşemesini nasıl yapıyorsunuz? Nefes alın ve ilk kas grubunu 4 ila 10 saniye boyunca gerin (sert ama ağrı veya kramp noktasına kadar değil) Nefes verin ve kas grubunu aniden ve tamamen gevşetin (kademeli olarak gevşetmeyin). Bir sonraki kas grubunu çalıştırmadan 20 saniye önce" ifadelerini kullanıyor.

120 SANİYEDE UYKUYA DALACAKSINIZ

Askeri uyku yöntemi ile yavaş ve derin nefes almaya devam etmek ve zihninizi boşaltmaya çalışmak isteyeceksiniz. Bunu yapamıyorsanız, zihninizde gölde bir kano gibi sakin bir sahne hayal etmeyi deneyebilirsiniz.

Uygulama ilk başta uykuya dalmanız için birkaç dakika alabilirken, tutarlı bir uygulama ile uykuya dalmanız sadece on saniye sürebilir.

ASKERİ UYKU YÖNTEMİ İLE NASIL UYUNUR?

* Yüz kaslarınızı gevşetin ve nefesinize odaklanın (sabit ve yavaş tutun).

* Omuzlarınızı alçaltarak tüm gerginliği serbest bırakın, kollarınızı yanlarınızda ve parmaklarınızı gevşemiş halde tutun.

* Derin ve yavaş nefes verin, bacaklarınızı ve ayaklarınızı gevşetin ve orada tutulan tüm gerginliği bırakın.

* Ayaklarınızı esnetin ve serbest bırakın, başınızdan ayak parmaklarınıza kadar uzanan sıcak bir his hayal edin.

* Bunu yaparken zihninizi tüm düşüncelerden arındırın. Bunu yapmak için aşağıdaki iki resimden birini hayal edebilirsiniz:

Üstünüzde berrak mavi bir gökyüzü olan bozulmamış bir gölde sakince yüzen bir kanoda sırt üstü uzandığınızı veya Sessiz, zifiri karanlık bir odada yumuşak, siyah kadife bir hamak yattığınızı.

BU YÖNTEMİ 6 HAFTA BOYUNCA HER GECE UYGULAYIN

Tabii ki zihniniz boş durmayacak ve başka düşüncelere dalmaya çalışacaktır, bu nedenle, bu olduğunda, görselleştirmeye ve derin nefesinize geri dönmeden önce aşağıdaki kelimeleri 10 saniye boyunca sessizce tekrarlayın: Düşünme. Düşünme. Düşünme.

Tamamen etkili olması için bu uyku tekniğini 6 hafta boyunca her gece uygulamanız gerektiği söyleniyor. Tıpkı bir alışkanlık veya kas gibi gücünü geliştirmeniz gerekiyor ve bunu ne kadar çok yaparsanız, beyniniz uyku zamanının geldiğini o kadar çok anlayacaktır.

Jess Andrade, askeri uyku yönteminde ustalaşan insanların yüzde 96'sının egzersize başladıktan sonraki iki dakika içinde uykuya dalabildiğini iddia ediyor. Kanalına abone olanlar tekniğe karışık tepkiler verdiler, bazıları yüzde 100 çalıştığını iddia ederken, diğerleri bazen işe yaradığını söylüyor. Ancak hepsi, normalden çok daha hızlı uykuya dalmalarına yardımcı olduğu konusunda hemfikir gözüküyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN