Abdüllatif Şener CHP'den istifa etti

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener katıldığı canlı yayında "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz sayın Şener?' sorusuna "Ben zaten istifa ettim" diye cevap verdi. Şener, 14 Mayıs'taki seçimlerde Sinan Oğan'a oy verdiğini, ikinci turda da geçersiz oy kullandığını açıkladı.

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, Halk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazeteci Barış Pehlivan, Şener'e "CHP'den istifa etmeyi düşünüyor musunuz?" diye sordu. Şener, "Ben istifa ettim zaten. Açıklamadan önce istifa ettim" dedi. Pehlivan istifanın seçimlerden önce mi sonra mı olduğunu sordu. Abdüllatif Şener de"14 Mayıs sonuçlarından sonra istifa ettim" yanıtını verdi.

"İLK TURDA SİNAN OĞAN'A OY VERDİM"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Sinan Oğan'a oy verdiğini söyleyen Şener şöyle konuştu:

"Birinci turda Sinan Oğan'a oy verdim. İkinci turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim."

"PARTİSİZ BİR ADAMIM"

"Başka partiye geçme teklifi gelirse ne yaparsınız?" sorununa Şener "Şu anda Kemal Bey de görüşelim dese, Meral Hanım da dese, Erdoğan görüşelim derse, herhalde görüşürüm. Artık ben partisiz bir adamım, partiye katılmayacağım" şeklinde cevap verdi.

Şener'in açıklamaları şöyle;

"Konuşmalarımda tüm söylediklerim teknik niteliktedir. Bir partiden ya da adaydan olduğum asla söylenemez. 2017 yılından bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dedikleri, benim ucube sistem dediğim sistemi CHP'lilerin 'Tek Adam' rejimi olarak anlatıyoruz. Ancak bu söylemin diğer boyutunu kimse tartışmıyor. O konuşmamda ilk kez ben bu manzarayı ortaya koydum.

Manzara şu, eğer Cumhurbaşkanı başkanı ve meclis tek parti ya da ittifakta bulunursa ortada denge denetim mekanizmaları kalmayan bir otoriter yapı ortaya çıkıyor. Ancak meclis başka bir ittifakta cumhurbaşkanlığı başka bir ittifakta olunca başkanlık dominant bir yapıya geçemiyor. Hatta meclis çoğunluğu hangi ittifakta ise o daha güçlü olabiliyor. Ve bu durum bir kaos yaratıyor.

Bakıldığın seçim bitmiş, nasıl bitmiş 49.52 oy alınmış ve psikolojik sınır aşılmış hatta ilk turda seçimi bitirebilirdi. YSK İnce'nin oylarını geçersiz oy saysaydı ik turda biterdi. Bitmiş bir seçimden sonra konuşuyorum. Bir kere CHP Genel Merkezi 2. tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler. Ben seçimin bittiği bir safhada konuştum. 2. tur hiçbir şeyi kapatamamış. Farkında kapanmayacağını herkes biliyordu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN