DC’deki kan kaybına ‘Flash’ hızla tampon

DC’deki kan kaybına ‘Flash’ hızla tampon

Sinemalarda üçü yerli 7 film vizyonda. Filmlerde, DC Comics’in iddialı yapımı ‘The Flash’ öne çıkıyor. Karaktere adı son günlerde birçok dava ile gündeme gelen Ezra Miller’ın hayat verdiği yapımda, Sasha Calle ‘Süpergirl’, Ben Affleck ve Michael Keaton çifte ‘Batman’ olarak arz-ı endam ediyor. Marvel’e karşı DC süper kahraman evrenini yeniden şekillendirmesi beklenen filmin pandemi sonrası 2 milyar dolar hasılat elde ederek beyazperdeyi kurtaran ‘Örümcek Adamı’ı alt etmesi bekleniyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün üçü yerli 7 film vizyona giriyor. Filmlerde, DC Comics’in son otuz yılının en iyi filmi iddialı ‘The Flash’ öne çıkıyor. Karakterin solo filmi olan ‘The Flash’ta, karaktere adı son günlerde birçok dava ile gündeme gelen Ezra Miller hayat veriyor. Seriye dönüşmesi kesin gözüyle bakılan filmde, son dönemlerin yükselen yıldızı Sasha Calle ‘Süpergirl’ rolüne hayat verirken, Batman rolünde Ben Affleck ve bir diğer Batman rolünde otuz yıl sonra kostümü yeniden giyen Michael Keaton gibi ustalar yer alıyor.

1.png

THE FLASH

Bilimkurgu ve aksiyon severlerin merakla beklediği filmin yönetmen koltuğunda ‘IT’ ve ‘Mama’ gibi kült bilimkurgu yapımlarıyla tanınan Andy Muschietti’i oturuyor. Film, annesinin ölümünü engellemek için gücünü kullanarak zamanda geriye giden Barry Allen’ın, zamanın lineer akışında istenmeyen sonuçlara yol açmasını konu alıyor. Öte yandan film, Marvel evrenine karşı DC süper kahraman evrenini yeniden şekillendirecek. DC’nin son iki filmi dünya çapında ancak 400 milyon dolara yakın hasılat elde etti.

5.png

BEN AFFLECK

2022 Ekim’de vizyona giren ‘Black Adam’ 263 milyon dolar ve ‘Shazam!’ devam filmi ‘Tanrıların Öfkesi’, 133 milyon dolar hasılat yaptı. Her iki film de eleştirmenler tarafından geniş çapta eleştirildi. Marvel’ın geçen yıl vizyona giren ‘Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok’ filmi ise 2 milyar dolar hasılat yaptı. Miller’in dava tartışmalarının gölgesinde vizyona giren ‘The Flash’ ise özel gösteriminde olumlu eleştiriler aldı ve birçok eleştirmen filmi en iyi DC filmleri arasında sıraladı.

6.png

MİCHAEL KEATON

2.png

ASTROİT ŞEHİR

YILDIZ OYUNCULU BİR RENK PALETİ

Haftanın dikkat çeken diğer yabancı yapımı ‘Astreoit Şehir’in yönetmen koltuğunda da özgün renk paleti ve sinematik sahneleriyle tanınan Wes Anderson oturuyor. Tom Hanks, Scarlett Johansson, Margot Robbie, Steve Carell gibi yıldız isimlerin başrolünde yer aldığı film, yılın en merakla beklenen yapımlarından biri. Romantik komedi türündeki film, 1955 civarında bir Amerikan çöl kasabasında geçiyor. Kıdemsiz Yıldız Gözlemcileri ve Askeri Uzay Öğrencileri Kongresi’nin (tüm ülkeden öğrencileri ve ebeveynleri birlik ve akademik rekabet için bir araya getirmek amacıyla düzenlenen) programı, dünyayı değiştiren olaylarla bir şekilde altüst oluyor. Haftanın diğer biryabancı yapımı da, Pakistan’ın 2022 Oscar adayı ‘Joyland’. Başka Sinema kapsamında vizyona giren, Saim Sadiq’in ilk uzun metrajı olan filmin başrollerinde Ali Junejo, Rasti Farooq, Alina Khan, Sarwat Gilani ve Salmaan Peerzada yer alıyor. Film, otoriter bir ailenin çocuğu olan Haydar’ın trans bir şarkıcıya aşık olma hikayesini beyazperdeye aktarıyor.

7.png

OBSESYON

DÜZEN TAKINTISI ETRAFINDA AŞK

Eray Altay’ın yönetmen koltuğunda oturduğu yerli gerilim ‘Obsesyon’un oyuncu kadrosunda da Ekin Mert Daymaz, Ege Kökenli, Sarp Can Köroğlu yer alıyor. Film, başarılı bir iş insanı olan ve çevresi tarafından çok sevilen, aynı zamanda düzen takıntısı olan obsesif bir kişi olan Mert’in Beren’e aşık olduktan sonra onu elde edebilmek için yaptığı kusursuz planlar çerçevesinde yaşadıklarını konu ediniyor. Beyazperdede korkuyu sevenler için vizyona giren ‘Hüddam 3: Lamia’nın yönetmen koltuğunda da Utku Uçar oturuyor. Hakan Erkuran, Ayhan Yılmaz, Cemal Naci Bakiler gibi oyuncuların rol aldığı film, yıllar önce hizmetkarı Lamia ile yanlış bir anlama yapan babasının intiharının ardındaki sırrı araştıran Asaf’ın yaşadıklarını izleyiciye aktarıyor.

4.png

ELEMENTAL

Çocuk izleyiciler için ise bu hafta Disneoy ve Pixar’ın yeni animasyonu ’Elemental: Doğanın Güçleri’ animasyonu tercih edilebilir. Ateş, su, toprak ve hava elementlerinin bir arada yaşadığı Element Şehri’nde geçen filmde, sert, kıvrak zekâlı ve hırçın bir genç kadın olan Alev’in, eğlenceli, şapşal ve her şeyi akışına bırakan Deniz’le kurduğu arkadaşlık sonrası içinde yaşadıkları dünya hakkındaki düşüncelerini sorgulama sürecini çocuklara aktarıyor.

3.png

BENİM BABAM BİR KAHRAMAN

BABALAR GÜNÜ’NE YERLİ ‘SÜPER KAHRAMAN’

Yerli yapımlarda Ufuk Bayraktar’ın başrolünde olduğu, Babalar Günü nedeniyle vizyona giren ‘Benim Babam Bir Kahraman’ filmi öne çıkıyor. Senaryosunu Orçun Benli, Şükrü Üçpınar ve Alptekin Öztürk’ün üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda da Benli oturuyor. Yapımcılığını Cocoon Media, Leman Kurtcan & Ahmet Düzenli’nin üstlendiği film, eşinin zamansız ölümünün ardından oğlu Can (Mehmet Emin Güney) ile kendine küçük, zorlu ama eğlenceli bir dünya kuran temizlik işçisi Altan (Bayraktar) ve arkadaşlarının trajik hikâyesini ele alıyor.

Belediyede çöp toplayıcı olarak çalışan Altan, oğlu Can ile İstanbul’un zengin semtlerine bitişik bir gecekondu mahallesinde yaşamaktadır. Can’a dördüncü evre kalp yetmezliği teşhisi konduğunda Altan’ın dünyası alt üst olur. Can’ın tek şansı kalp naklidir ve onun yaşındaki bir çocuğa donör bulmak zordur. Altan’ın bundan sonra yapabileceği tek şey Can’ı mutlu etmek ve moralini yüksek tutmaktır. Altan, Can’ı mutlu etmenin yolunu ise çizgi romanlarda bulur. Filmdeki süper kahraman kostümlerinin çizimleri ise çizgi roman dergisi LeMan’ın çizeri Bahadır Boysal ait.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN