E-Kurs Destekleme ve Yerleştirme Kursu öğrenci kayıt başvuru ekranı-2015 eba.gov.tr

E-Kurs Destekleme ve Yerleştirme Kursu öğrenci kayıt başvuru ekranı-2015 eba.gov.tr

2015 E-Kurs Destekleme ve Yerleştirme Kursu öğretmen başvuruları 21 Eylül Pazartesi günü başladı. Peki, 2015 E-Kurs Destekleme ve Yerleştirme Kursu öğrenci başvuruları ne zaman bitiyor? 2015 E-Kurs Destekleme ve Yerleştirme Kursu öğrenci başvurusu nasıl yapılır? E-Kurs Destekleme ve Yerleştirme Kursu öğrenci kayıt başvuru ekranı-2015 eba.gov.tr

E-Kurs Destekleme ve Yerleştirme Kursu öğretmen başvuruları 21 Eylül Pazartesi günü başladı. Peki, 2015 E-Kurs Destekleme ve Yerleştirme Kursu öğrenci başvuruları ne zaman bitiyor? 2015 E-Kurs Destekleme ve Yerleştirme Kursu öğrenci başvurusu nasıl yapılır? E-Kurs Destekleme ve Yerleştirme Kursu öğrenci başvuru ekranı-2015 eba.gov.tr

E-Kurs öğrenci kayıt başvuruları ne zaman bitiyor?

MEB tarafından okullar ve halk eğitim merkezlerinde, öğrenciler ile mezunlar için açılacak takviye kurslarına başvuruları 21 Eylül Pazartesi günü başladı. Başvurular 2 Ekim’e kadar devam edecek. Her bir öğrenci/kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verilebilecek. Öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

15-09/30/sdfgfg.JPG

EBA SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!

E-Kurs Destekleme ve Yerleştirme Kursu öğrenci başvurusu nasıl yapılır?

-Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Destekleme ve Yetiştirme e-Kılavuzu'na göre kursların açılış/kapanış, onay, öğretmen-öğrenci kayıt, ders programları, kazanım testleri gibi iş ve işlemler, e-kurs (http://odsgm.meb.gov.tr ve eba.gov.tr) modülü üzerinden yapılacak. 

-Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi/özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecektir.

-Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabileceklerdir.

-İstekleri derslerden kurs açılmaması durumunda kurs merkezine taleplerini yazılı olarak iletebileceklerdir.

-Açık öğretim öğrencileri başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacaklar ve kurs şifrelerini alacaklardır.

-Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilir. 

-DYK'lara kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunludur. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/10’ u kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinir. Aynı dönemde başka bir kursa devam edemez.

E-Kurslar ne zaman başlıyor?

-1. dönem kursları 3 Ekim 2015'te başlayacak ve 24 Ocak 2016'da sona erecek.

-2. dönem kursları ise 8 Şubat 2016'da başlayacak. 2. dönem kursları ve yıllık kurslar 17 Haziran 2016'da tamamlanmış olacak.

-3. dönem yaz kursları ise 20 Haziran-11 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek. 

Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI e-KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN