10 bin lira maaş alanlara emekli kartı müjdesi! Aile Bakanlığı kartınıza para yükleyecek

10 bin lira maaş alanlara emekli kartı müjdesi! Aile Bakanlığı kartınıza para yükleyecek

AK Parti ve hükümet tarafından yapılan yeni çalışmalar kapsamında 10 bin lira emekli maaşı alanlar öncelikli olmak üzere dar gelirlilere yönelik yeni bir destek programı başlatılacak. Bu kapsamda çalışmalar tamamlandığında Aile Bakanlığı kartlara para yükleyecek. İşte, yeni destek programının detayları…

AK Parti ile hükümet arasında yapılan seçim çalışması toplantılarında, Türkiye’nin en büyük sorunlarından olan hayat pahalılığı ve emeklilerin durumu ile ilgili yeni adımlar atılması gerektiğine dikkat çekildi. Tüm bunlar ışığında, 10 bin lira maaş alan emekliler için doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı gibi desteklerin başlatılması önerisi masaya yatırılarak, 10 bin lira ve altında maaş alan ve başka hiçbir geliri olmayan emekliler için “Emekli Kartı” uygulamasının başlatılması kararlaştırıldı.

EMEKLİ KARTI UYGULAMASI NEDİR?

Türkiye’de geçim sıkıntısı çeken ve en düşük emekli maaşı olan 10 bin lira ile geçinmeye çalışan emeklileri kapsayacak emekli kartına doğalgaz, gıda ve elektrik giderlerinde kullanılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca para yüklemesi yapılacak.

emekli-kart-uygulamasi-1.jpg

Emeklileri kapsayan bu yeniliğin Ramazan Bayramı’ndan önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNENLER İÇİN DE DÜZENLEME GELECEK

AK Parti kurmayları, ilerleyen süreçte bu uygulamanın sadece asgari ücret ile geçinmeye çalışan aileleri de kapsayacağını, özellikle eğitim yardımı olarak desteklerin verilmesinin amaçlandığını aktardı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından şuan dar gelirli vatandaşlara yılda 1.500 ila 3.500 TL arasında değişiklik gösteren doğalgaz tüketim desteği veriliyor.

emekli-kart-uygulamasi-2.jpg

Bunun yanı sıra elektrik desteği olarak da hanede yaşayan kişi sayısına göre 130 ila 260 lira arasında ödemeler yapılıyor. Bakanlığın bu yardımlarından 65 yaş üzeri ihtiyaç sahibi kişiler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat eden kadınlar, muhtaç asker aileleri, yetim ve öksüzler, kronik hastalığı olanlar faydalanabiliyor. Bu kapsamda, hanedeki kişi başına düşen gelirin her sene belirlenen aylık net asgari ücretin 1/3’ünden düşük olması durumunda, ailelere ek olarak 850 ila 1.250 lira arasında destek ödemesi yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN