23-40 yaş arası kadınlara duyuruldu! Artık bu ücreti ödemeyeceksiniz: SGK açıkladı

23-40 yaş arası kadınlara duyuruldu! Artık bu ücreti ödemeyeceksiniz: SGK açıkladı

Vatandaşların sağlık, iş, emeklilik gibi sosyal güvenlik haklarıyla ilgilenen devlet kurumu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kadınlara özel bir sağlık hizmetinin ücretsiz verileceğini açıkladı. İşte, kadınlara ücretsiz olan o sağlık hizmeti...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla paylaştığı açıklamada, kadınlar için yeni bir sosyal hizmeti hayata geçirdiklerini duyurdu.

23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük kadınların, en fazla üç deneme ile sınırlı olmak üzere tüp bebek masrafları SGK tarafından karşılanıyor.

Tüp bebek masraflarının karşılanması için başvuru yapan kişinin sosyal güvencesinin olması şartı, yani sigortalı olması şartı aranmıyor.

sgk-ucretsiz-saglik-hizmeti.jpg

KADINLARIN TÜP BEBEK MASRAFLARINI SGK KARŞILIYOR

SGK'nın açıklaması şöyle:

Kadınlarımızın sigortalı olup olmadığına bakmıyoruz, analık halinde ücretsiz sağlık hizmeti sunuyoruz.

Sigortalı kadınlarımıza analık hallerine bağlı olarak tek gebelikte 112, çoğul gebelikte 126 gün geçici iş göremezlik ödeneği ödüyoruz.

Doğum yapan sigortalı annelerimize emzirme ödeneği ödüyoruz.

Normal yollarla çocuk sahibi olamayan 23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük kadınlarımızın en fazla üç deneme ile sınırlı olmak üzere tüp bebek giderlerini karşılıyoruz.

Çalışma hayatına ara veren annelerimizin, 6 yıla kadar doğum borçlanması yaparak eksik prim günlerini tamamlamalarını sağlıyoruz.

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) ile çalışan ve üreten kadınlarımızı destekliyoruz.

18 yaşından büyük kadınlarımızın özel sektörde istihdamı halinde işverenlere 24 ile 56 aya kadar sigorta prim teşviki ağlıyoruz.

Sürekli bakıma muhtaç engelli çocuğu olan sigortalı annelerimize, her tam hizmet yılına karşılık 90 gün prim ilave ederek emeklilik yaş haddinden indiriyoruz.

Kadın çiftçilerimiz ek-5 tarım sigortası ile daha az prim ödeyerek emekli olabiliyor.

El işi yaparak geçimini sağlayan ev hanımlarımıza isteğe bağlı sigortalılıkla emekli olabilme imkanı sağlıyoruz

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN