1960'daki “İsmet Paşa asker kaçağı” propagandasını hatırlattı: Arama kurtarmada muhalefet hızlı davranmadı!

1960'daki “İsmet Paşa asker kaçağı” propagandasını hatırlattı: Arama kurtarmada muhalefet hızlı davranmadı!

Genar Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yaptıkları ankete göre vatandaşların kanaatinin 'CHP'nin arama kurtarma ve diğer konularda işi ağırdan aldığı' yönünde olduğunu iddia etti. Aktaş, AK Parti'nin ise bu süreçte oy kaybetmediğini ileri sürdü. Aktaş'ın iddiası, 1960’lardaki “İsmet Paşa asker kaçağı” propagandasını akıllara getirdi.

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilin etkilendiği depremler nedeniyle yaralar sarılmaya devam ederken Genar Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, depremden sonra yaptıkları ankete göre vatandaşların kanaatinin 'CHP'nin arama kurtarma ve diğer konularda işi ağırdan aldığı' yönünde olduğunu ileri sürdü. Aktaş'ın iddiası, 1960’lardaki “İsmet Paşa asker kaçağı” propagandasını hatırlattı.

"AK PARTİ OY KAYBETMEDİ"

Aktaş, ilk 48 saat deprem bölgesine arama kurtarma faaliyeti başlatmayan ve tepkilerin odağı haline gelen AK Parti'nin, bu süreçte oy kaybetmediğini öne sürdü.

İhsan Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, söz konusu ankete ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Deprem sürecinde Ak Parti oy kaybetmedi. Hükümetle ilgili sorular sorduk. Muhalefetin tutumunu da seçmene sorduk. Arama kurtarma ve diğer konularda CHP'nin işi ağırdan aldığına dair bir kanaat oluşmuş. Önümüzdeki günlerde bazı verileri açıklarız."

NE OLMUŞTU?

İsmet İnönü için 1950 seçimleri döneminde asker kaçağı olduğu propagandası yapılmıştı. 1927 yılında askerlikten emekli olan İsmet İnönü için CHP Genel Başkanı olduğu dönemde 1960 Genel Seçimleri sürecinde yürütülen propaganda faaliyetlerinde “asker kaçağı” olduğu söylentisi yayılmıştı.

Kurtuluş Savaşımızın sonuna kadar Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte onun sağ kolu olarak görev yapan, ilk hükümetin Genelkurmay Başkanı, Batı Cephesi Kuzey Kesimi Kumandanı, Batı Cephesi kumandanı İsmet İnönü’nün “asker kaçağı” olduğu yalanı 1960 yılında bazı Demokrat Partili yerel siyasetçiler tarafından taşrada yayılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN