27 yıllık Türk tekstil devi iflas bayrağını çekti! Kepenkleri bir gece indirdiler: Yüzlerce çalışan işten çıkarıldı

27 yıllık Türk tekstil devi iflas bayrağını çekti! Kepenkleri bir gece indirdiler: Yüzlerce çalışan işten çıkarıldı

Pandemiden sonra yaşanan ekonomik kriz Türkiye'de de etkisini göstermeye başladı. Özellikle döviz kurundaki artış şirketleri olumsuz etkilerken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika bilgisi ise piyasaları altüst etti. 27 yıllık Türk tekstil devi iflas bayrağını çekti! Kepenkleri bir gece indirdiler. Yüzlerce çalışan işten çıkarıldı.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ülkemizde de etkisini göstermeye başladı. Özellikle Avrupa'da devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da yaşanan İsrail-Filistin çatışması küresel piyasaları tedirgin etmiş durumda. Ham madde fiyatlarındaki artış şirketlerin elini daraltırken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber piyasaları şaşkına çevirdi. 27 yıllık Türk tekstil devi iflas bayrağını çekti! Kepenkleri bir gece indirdiler.

27 YILLIK TÜRK TEKSTİL DEVİ İFLAS ETTİ

İzmir'de faaliyet gösteren dev tekstil şirketi, iflas bayrağını çekti. 27 yıldır aktif olarak faaliyet gösteren şirket, yaşanan ekonomik krizlerden dolayı iflas etmek zorunda kaldı.

yeni-proje-2024-03-24t120259-814.jpg

1997 yılında kurulan İzmir ve Denizli merkezli faaliyet gösteren EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi iflas etti. Şirketin iflası, İzmir İflas Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklama ile duyuruldu.

KEPENKLERİ BİR GECEDE İNDİRDİLER

1997 yılında Kemal Zorlu, Hüseyin Özdilek, Necip Kalkan, Ali İhsan Kasapoğlu gibi iş insanları tarafından kurulan EGS Holding, daha fazla krize dayanamadı. Türkiye ekonomisine önemli katkılar veren tekstil devi, son dönemde büyük ekonomik zorluklara karşı dayanmaya çalışıyordu.

yeni-proje-2024-03-24t120247-110.jpg

YÜZLERCE ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILDI

EGS Holding'in çok ortaklı yapısı, TMSF ile uzun bir süre anlaşmazlığa neden oldu. 2000 yılında halka arz edilen şirketin hisselerini satın alan küçük ortaklar ve yatırımcılar, bu süreçte mağdur oldu. TMSF ile EGS Holding arasındaki uzun süren müzakereler sonuçsuz kaldı ve şirket iflas etmek zorunda kaldı. Bu süreçte ise yüzlerce çalışan bir anda işten çıkarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN