34 yıllık dev şirket iflasın eşiğinde

34 yıllık dev şirket iflasın eşiğinde

Mali sıkıntıya giren DGN Ayakkabı, Doğan Çanta ve Talipsan Mağazacılık için konkordato kararı: Mahkeme üç aylık geçici mühlet verdi, süreci konkordato komiserleri yönetecek.

Ayakkabı, çanta ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren Konya merkezli DGN Ayakkabı, Doğan Çanta ve Talipsan Mağazacılık konkordato talebinde bulundu. Mali darboğaz nedeniyle yapılan başvuru üzerine, Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi şirketlere üç ay süreyle geçici mühlet tanıdı.

Mahkeme, konkordato sürecinin takibi ve denetlenmesi amacıyla Mehmet Kılıç, Türkan Yılmaz ve Gülçin Kazan’ı konkordato komiseri olarak atadı. Şirketlerin geçici mühlet süresi 30 Eylül 2025’e kadar geçerli olacak.

Ekonomim'in haberine göre, 1991 yılında kurulan ve Talipsan Mağazacılık A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren DGN Ayakkabı ile Doğan Çanta, uygun fiyat ve taksitli alışveriş imkanlarıyla özellikle Anadolu’daki tüketiciler arasında bilinirlik kazanmıştı. Türkiye genelinde 19 mağazası bulunan şirketin, 2 Haziran 2025 tarihinde merkez ofisini Konya’dan İstanbul’a taşıdığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Konkordato süreci, firmaların borçlarını yeniden yapılandırarak faaliyetlerini sürdürebilmelerini hedefliyor. Şirketlerin nihai durumuna ilişkin değerlendirme ise geçici mühlet süresinin ardından mahkeme tarafından yapılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN