8 ülkenin merkezi artık Türkiye

8 ülkenin merkezi artık Türkiye

Nissan’da gerçekleştirilen yeniden yapılandırma sonucu firmanın Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğunu kapsayan 8 ülkenin yönetim merkezi Türkiye oldu. Yeni yapılanmanın başına atanan Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, iç pazarda daralmanın yaşandığı bir dönemde gelen bu hamlenin Türkiye ekonomisine can suyu olacağını söyledi.

ALİ YILDIRIM/OTOMOBİL

Nissan’da gerçekleştirilen yeniden yapılanma sonucunda Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgelerindeki sekiz ülkenin yönetim merkezi Türkiye oldu. Sorumluluk alanı genişleyen Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, aynı zamanda yeni bölgenin de genel müdürü olarak atandı. Nissan’ın Fas, Tunus, Sudan, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Özbekistan ve Türkmenistan pazarlarındaki operasyonlar, görev alanı genişleyen Özkök’e raporlamaya başladı. Nissan’ın söz konusu ülkelerdeki faaliyetleri daha önce Orta Doğu bölgesi kapsamında yönetiliyordu. Gerek ulaştığı rekor pazar payları gerekse örnek çalışmalarıyla öne çıkan Nissan Türkiye, 2019 mali yılı başlangıcıyla devreye giren yeni yapıda faaliyet alanını büyüterek bir başarıya daha imza attı. Bölgenin bir diğer önceliği olan Cezayir Projesi’nin ticari yapılanmasına verilecek desteklede Türk yöneticilerin uluslararası platformda görev almaları sağlanacak. Özkök, Türkiye Genel Müdürü görevine ek olarak, Kuzey Afrika (NAF) ve Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) ülkelerine de Genel Müdür olarak atandı. Otomotiv kariyerine 1993 yılında başlayan ÖZKÖK, lojistik ve ürün planlama görevlerinden sonra 2001’den itibaren Renault Fransa’da stratejik pazarlama üzerine çalıştı, Paris Bölge Yöneticisi olarak görev yaptı. 2007 yılında Türkiye’ye dönerek bayi geliştirme, şube yönetimi ve Satış ve Şebeke Direktörlüğü de dahil olmak üzere birçok üst düzey pozisyonda yer alan Özkök, Ekim 2015’ten bu yana Nissan Genel Müdürü görevine atanarak, SUV segmentlerinin lideri konumundaki markayı ilk 10 marka arasına taşımayı başardı. Özkök “Türkiye’deki başarılı sonuçlarımıza yenilerini eklemekten gururluyuz. Faaliyet gösterdiğimiz bölgede Kuzey Afrika (NAF) ve Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) markamız açısından yüksek potansiyeli olan pazarlar. Sahip olduğumuz bilgi birikimini ve deneyimlerimizi Kazablanka’dan Taşkent’e yayılan çok geniş bir coğrafyaya taşıyarak markamızın gelişimine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. İç pazarda daralma yaşadığımız bu dönemde, gerçekleştirdiğimiz bu yönetim ihracatı Türkiye’de görev yapan çok değerli ekibimiz için de büyük bir motivasyon kaynağı oldu” dedi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN