Akaryakıta bir kez daha dev zam: Yarından itibaren geçerli olacak

Akaryakıta bir kez daha dev zam: Yarından itibaren geçerli olacak

Akaryakıta zamların ardı arkası kesilmezken yeni bir dev zam daha geliyor. Cuma gece yarısından itibaren benzine 2 lira 18 kuruş, LPG'ye ise 55 kuruş zam bekleniyor. Motorine ise pazartesi gece yarısından itibaren 2 lira 55 kuruşun üzerinde zam gelmesi bekleniyor. Motorine gelecek zamla birlikte litre fiyatının 30 lirayı aşacak olması endişeye sebep oldu.

Dolar kuru ve brent petrol piyasalarındaki dalgalı seyir, benzin fiyatlarında rekor zamma neden oluyor. Son 7 ayda uygulanan akaryakıt zamları yüzde 200’ü aşarken, mazot fiyatlarında senelik zam oranı yüzde 286 seviyesine çıktı. 7 Haziran'da motorine 1 lira 92 kuruş zam gelirken cuma gece yarısından itibaren akaryakıt fiyatlarında yeniden zam bekleniyor.

BİR ZAM DAHA GELİYOR

KARAR'ın sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre; cuma gece yarısından itibaren akaryakıta yeni bir zam daha gelecek. Benzine de 2 lira 18 kuruş, LGP'ye ise 55 kuruş zam geleceği öğrenildi. KARAR Yazarı Oğuz Demir, motorine ise pazartesi gece yarısından itibaren 2 lira 55 kuruşun üzerinde zam geleceğini duyurdu. Yeni zamlarla birlikte motorin 31 TL'yi aşacak, benzin ise 29 TL'ye dayanacak.

GÜNCEL LPG FİYATLARI

İstanbul Anadolu yakasında bir litre LPG fiyatı: 11.61 TL

İstanbul Avrupa yakasında bir litre LPG fiyatı: 11.82 TL

Ankara'da LPG litre fiyatı: 11.85 TL

İzmir'de LPG litre fiyatı: 11.55 TL

İSTANBUL BENZİN FİYATI

İstanbul Avrupa yakasında bir litre benzin fiyatı: 26,24 TL

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 26,23 TL

İSTANBUL MOTORİN FİYATI

İstanbul Avrupa yakasında bir litre mazot fiyatı: 27,83 TL

İstanbul Anadolu yakasında bir litre mazot fiyatı: 27,82 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (27)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
27 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN