Arabası benzinli olanlar bu zamdan sonra satacak! Bu gece benzine yine zam geliyor, 9 Haziran benzin, LPG ve motorin fiyatları

Arabası benzinli olanlar bu zamdan sonra satacak! Bu gece benzine yine zam geliyor, 9 Haziran benzin, LPG ve motorin fiyatları

Akaryakıt ürünlerine hem yurt dışındaki gelişmeler hem de yurt içindeki dolar TL kurundaki artış zam olarak yansıyor. Akaryakıta gelen çiftte zam toplumun tüm kesimlerinin canını yakmaya devam ediyor. En son motorine gelen 1 lira 98 kuruşluk zamdan sonra benzine de yeni zam göründü.

Motorin LPG ve benzin zamları peş peşe gelmeye devam ediyor. Hemen hemen hergün akaryakıt ürünlerine zam gelirken sektör temsilcileri benzin fiyatlarına da yeni zam gelmesini beklediklerini duyurdu.

EN SOM MOTORİN FİYATLARINA ZAM GELMİŞTİ

İstanbul'da benzinin litre fiyatı 26 lira 24 kuruştan satılırken motorine gelen 1 lira 98 kuruşluk zamla motorinin litre fiyatı 28 lira olmuştu. Bu zammın üzerinden daha 2 gün geçmeden benzin fiyatlarına kallavi bir zam bekleniyor. Benzinin de litre fiyatının 28 liraya dayanması beklenirken sektör temsilcileri motorin ve LPG fiyatlarında bir artış beklemediklerini belirtti.

benzine-zam.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI BİR SENEDE 3 KATINA ÇIKTI

1 Haziran 2021 yılından 1 Haziran 2022 yılına kadar akaryakıt fiyatlarına 3 kat zam geldi.
İstanbul'dan İzmir'e benzinli bir araçla 1 Haziran 2021 yılında 297 liraya gidilirken 1 Haziran 2022 yılında yine İstanbul'dan yola çıkan ve İzmir'e giden benzinli araç aynı mesafeyi 1007 liraya gidebiliyor. İşte bu kısa hesap bile bir yıl içinde akaryakıt fiyatlarına gelen yüksek zammı gözler önüne seriyor. Motorin fiyatlarına ise bir yılda yüzde 286 zam geldi. Bu zam oranları 1 Haziran 2022 yılına göre hesaplanırken son 8 günde mazota yeni bir zam geldi ve benzine de cuma akşamı yeni bir zam gelmesi bekleniyor. Gelen tüm zamlar vatandaşın mutfağında da hissediliyor.

9 HAZİRAN GÜNCEL BENZİN LPG VE MOTORİN FİYATLARI

9 Haziran perşembe güncel benzin fiyatlarına göre:

İstanbul'da benzinin litre fiyatı 26 lira 24 kuruş, Ankara'da benzinin litre fiyatı 26 lira 34 kuruş, İzmir'de benzinin litre fiyatı ise 26 lira 35 kuruştan satılıyor.

Motorin fiyatlarına ise 7 Haziranda 1 lira 98 kuruş zam gelmişti. Zamlı fiyatlarla İstanbul'da motorinin litre fiyatı 27 lira 89 kuruş, İzmir'de motorinin litre fiyatı 28 lira , Ankara'da ise motorinin litre fiyatı 28 liradan satılıyor.

İstanbul Anadolu yakasında LPG fiyatı 11 lira 61 kuruştan, İstanbul Avrupa yakasında LPG fiyatı 11 lira 82 kuruştan Ankara'da LPG fiyatı 11 lira 85 kuruştan İzmir'de de LPG fiyatı 11 lira 55 kuruştan satılıyor.

benzine-akaryakita-zam.jpg

BENZİNE BU GECE BÜYÜK ZAM GELİYOR

Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre benzinin litre fiyatına cuma gününden itibaren geçerli olacak şekilde 1 lira 45 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Benzine gelmesi beklenen bu zamla benzin fiyatlarının da 28 lirayı göreceği belirtiliyor. Peki sizleri akaryakıt zamları nasıl etkiledi?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN