Akıllı yatırımcılar bu kez köşeyi dönecek! İslam Memiş'ten seçim öncesi hisse uyarısı! Bunu yapanın cebi dolacak

Akıllı yatırımcılar bu kez köşeyi dönecek! İslam Memiş'ten seçim öncesi hisse uyarısı! Bunu yapanın cebi dolacak

Seçime sayılı günler kala piyasalarda hareketlilik devam ederken uyarılar da Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Yatırım yapacak vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklamaya imza atan Memiş, hisse uyarısında bulundu. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları…

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde piyasalardaki dalgalanmalarda devam ediyor. Yatırımcılara sık sık uyarılarda bulunan uzman isim, bu kez de altın ve gümüş tahminleri ile herkesi ters köşe yaptı. Tahminlerinin içerisinde dolar ve borsaya da yer veren Memiş, yatırımcılar için hisse uyarısında bulundu. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları…

SEÇİMLER EKONOMİYİ DE ETKİLİYOR

Hem Türkiye'ye hem de dünyayı etkileyen ekonomik sıkıntılar sık sık gündemde yer alırken yüksek kur da düşmek bilmiyor. Yaşanan bu yükselişin 2023 seçimleri ile ilgili olduğu aktarılırken piyasalarında bu durumdan olumsuz etkileneceği belirtildi. Seçim hakkında yatırımcıları ilgilendiren İslam Memiş, 2. tura kalması durumunda doların 21,50 seviyelerine yükselebileceğinin altını çizdi. Seçimin İlk turda sonlanması durumunda iktidarın değişmesi ya da değişmemesi halinde dolar bazında Yükseliş beklentisi olduğunu belirten uzman isim, yıl içerisinde doların 24 ile 25 TL seviyelerine yükselebileceğini vurguladı.

altin-dolar.jpg

Merak edilen sorulardan biri de Euro mu yoksa Dolar mı? olurken İslam Memiş, bu soruya da yanıt verdi. Doların iyi bir yatırım aracı olmadığını belirten Memiş, euro ve sterlin gibi para birimlerinin karşısında şansı olmadığını aktardı. Dolara kıyasla Euro'nun daha mantıklı bir yatırım olduğunun altını çizen Memiş, borsa hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

islam-memis-aciklama.jpg

BORSA KAZANDIRACAK

Son yıllarda borsaya yatırım yapan vatandaşların sayısı artarken oldukça rövaşta olduğunun altı çizildi. Borsaya yoğun bir ilginin olduğunu belirten Memiş, yatırım yapacak vatandaşlar için de uyarılarını peş peşe sıraladı. Borsa sorusuna yanıt veren uzman isim, şu anda borsada yükseliş olduğunu ve bu yükselişin 436 puan seviyesinde seyrettiğini aktardı. İslam Memiş, “4500 puan seviyesi üzerinde ise kalıcı olmadıkça yükselişin cılız kalabileceğini düşünüyorum. Borsa yatırımcılarını son 3 aydır uyarıyorum" sözlerini dile getirdi. Borsanın uzun vadede kazandıracağını ifade eden Memiş, uzun ve orta vadeli yatırımlarda yatırımcının şansının yüksek olduğunu aktardı.

borsa-haretlilik.jpg


Uzun vadeli yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan İslam Memiş, borsanın yaz aylarında 6.000 puan seviyesine kadar çıkabileceğini vurguladı. Bu nedenle borsanın uzun vadede kazandıracağını düşündüğünü ifade eden Memiş, gram altın içinde ilk olarak 1.450 seviyesini işaret ederken daha sonra 1550 TL'ye kadar yükselebileceğinin altını çizdi. İslam Memiş açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN