Alman otomotiv devi resmen iflas etti! Çinli elektrikli arabalara daha fazla dayanamadı

Alman otomotiv devi resmen iflas etti! Çinli elektrikli arabalara daha fazla dayanamadı

Dünya çapında etkisini gösteren ekonomik kriz sonucunda iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Şimdi de alman otomotiv devinin iflas haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Almanya'nın elektrikli otomobil üreticileri arasında yer alan “e.Go” akşam iflas ettiği haberleri ile gündeme geldi. Pandemi dönemi boyunca kriz karşısında ayakta kalmaya çalışan şirket her ne kadar çabalasa da mali zorluklar nedeniyle ikinci kez iflas başvurusunda bulundu. Öte yandan söz konusu şirketin bu dönemde sadece 350 araç satabildiği öğrenildi.

yeni-proje-20.jpg

İFLAS EDEN ŞİRKETLER ARASINA O DA GİRDİ

Küresel çapta yaşanan ekonomik kriz, faiz oranlarının ciddi derecede yükselmesi son dönemde birçok işletmenin zor durumlar yaşamasına yol açtı. Bu kapsamda dünya çapında ismini duyurmuş bazı şirketler iflas bayrağını çekerken bu şirketler arasında Almanya’nın dev otomotiv markası da katıldı. Turhan Bozkurt’un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım kapsamında Almanya'nın elektrikli otomotiv şirketi e.Go iflas ettiği öğrenildi.

yeni-proje-19.jpg

Mali zorluklarla mücadele etmeye çalışan firmanın ikinci kez iflas başvurusunda bulunduğu da edinilen bilgiler arasında yer aldı. Söz konusu otomotiv üreticisi ise iflas başvurusunu Aachen Bölge Mahkemesi’ne yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN