Altın borcu olan yarını 1 saniye bile beklemesin! Tunç Şatıroğlu tarihi seviye için saat vererek uyardı

Altın borcu olan yarını 1 saniye bile beklemesin! Tunç Şatıroğlu tarihi seviye için saat vererek uyardı

Yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarına dair yeni gelişmeler kaydedildi. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu tarafından beklenen açıklama geldi. Önümüzdeki gün itibariyle açıklanacak FED faiz kararına dikkatler çekilirken tahminler de beraberinde geldi. Faiz artışına gidileceği beklentiler arasında yer alıyor. İşte tüm detaylar...

Altın fiyatlarındaki gelişmeleri yakından takip eden yatırımcıların gözü 26 Temmuz tarihinde açıklanacak FED kararında. Yatırımcılar ve uzmanların merakla beklediği faiz kararı önümüzdeki gün itibariyle açıklanması bekleniyor.

YATIRIMCILARIN GÖZÜ ALTINDA

Altın fiyatları hakkında ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan dikkat çeken açıklama geldi. Altına borcu olanlara seslenen ekonomist uyarılarda bulundu. Yatırımını altına yapmak isteyenlere ise elini çabuk tutması gerektiğini belirtti.

Her geçen gün yükselen altın fiyatlarını ise tek tek paylaştı. Dolar kurundaki alış fiyatı 26,8975 TL, satış fiyatı ise 26,9256 TL olurken, euro kurunda alış fiyatı 29,8271 TL, satış fiyatı ise 29,8345 TL olduğunu açıkladı.

290820221510403574090.jpg

FED FAİZ KARARI TAHMİNİ

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'nun çarpıcı açıklamalarında 26 Temmuz tarihinde açıklanacak FED kararları yer aldı. Fed kararlarına dair 25 baz puan faiz artışına gidilmesi yönünde beklentileri değerlendirdi.

Ünlü ekonomist faiz kararı konusun da düşme sebeplerine değinerek, "Eğer düşerse farklı bir sebepten ötürü düşer” sözlerine yer verdi. Altın borcu olanları ikaz eden Şatıroğlu, "Altın borcunuz olmasın" uyarısında bulundu. FED faiz kararı açıklanmadan önce ya da hemen sonra bir hareketlilik beklediğinin de altını çizdi.

2017528.jpg

ALTINA BORCU OLAN ACELE ETSİN

FED faiz kararının açıklanmasıyla birlikte ons altın fiyatlarındaki beklentilerini paylaştı. Çarşamba günü açıklanacak FED faiz kararı ile birlikte perşembe günü ya da cuma günü ons altın fiyatının 1.950 doların üzerine çıkması yönünde tahminleri bulunuyor. Ons altın fiyatındaki hedef ise 2.000 dolar ya da 2.050 dolar olduğunun altını çizdi.

Altın fiyatlarını şahlandırması beklenen karar öncesinde altına borcu olanlara seslendi. Ons altının hızlı bir yükseliş yaşaması durumunda yeniden düşüş trendine gireceği tahmin ediliyor. Altın fiyatları son günlerde yukarı yönlü bir hareketlilik gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN