Altın fiyatı gözünü Ağrı Dağı'na dikti! Tırmandıkça tırmanıyor, altıncılar yaşadı

Altın fiyatı gözünü Ağrı Dağı'na dikti! Tırmandıkça tırmanıyor, altıncılar yaşadı

Ağustos ayın hızlı bir giriş yapan altın fiyatları ikinci günde de yükselişi sürdürüyor. Doların sabitlenmesiyle birlikte değer kaybı yaşasa da altın fiyatları aldı başın gitti. Yatırımcıları memnun eden artışların devam etmesiyle birlikte gözler önümüzdeki gün duyurulacak enflasyon verilerine çevrildi. Uzman isimlerden gelen açıklamalar doğrultusunda yatırımcılar yeni yol çizmeye başladı. İşte tüm detaylar...

Altın fiyatları 2023 yılının ikinci yarısı itibariyle uçuşa geçti. Yatırımcıların gündeminde yer alan altın fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların kafasını karıştırdı. Küreselde diğer para birimlerine karşısında değer kaybeden dolar kuru altın fiyatlarına yansıdı.

ALTIN GÖKLERE YÜKSELİYOR

Fiyatlardaki yükseliş altın yatırımcılarını memnun ederken dolar yatırımcıları için aynı durum söz konusu olmadı. Piyasadaki hareketliliğin üzerinde yatırımcılar gözünü önümüzdeki gün itibariyle Merkez Bankası tarafından paylaşılacak faiz kararına yöneltti. Altının yönünü belirlemekte önemli bir viraj olan enflasyon verileri merak konusu oldu.

Dolar kurundaki düşüşlerin yanı sıra altın fiyatındaki yükselişin nedeni olarak dolar, Hazine tahvil getirileri ve Asya borsalarında alınan Fitch kararının düşmesi olarak görülüyor. Alınan karar sonrasında ekonomiye olan güvenin sarsılması ve güvenli liman olarak yatırımcıların altına yönelmesi yükselmesine neden oldu.

0x0-1686973954501.jpg

GÜVENLİ LİMAN ALTIN

Temmuz ayının sonlarına doğru FED (ABD Merkez Bankası) tarafından faiz kararı paylaşıldı. 25 Baz puan artırılmasıyla birlikte ons altın fiyatları gündeme geldi. FED'in ilerleyen dönemlerde atacağı para politikaları adımlarında önemli bir nokta olarak görülen ABD 2'inci büyüme rakamları beklentinin üzerinde açıklandı.

Piyasada iyimser hava oluşturulmasıyla birlikte altın fiyatlarında gerilim arttı. Ağustos ayı ile yükselişe geçen altın fiyatları ise doların diğer para birimleri karısında değer kaybetmesi ons altın üzerindeki baskıyı artırıyor.

2432386-1200x627-1.jpg

FİTCH KARARI PİYASAYI SARSTI

Fitch tarafından alınan karar ile birlikte piyasadaki hareketlilik canlandı. Kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch bütçe sorunu dolaysıyla sürpriz bir karar aldı. ABD'nin kredi notunu düşürerek riskli varklıklar etkilenirken, ABD tahvil getirilerinde yükselişler görüldü.

Fitch kararı sonrasında düşüşe geçen dolar kuru yatırımcıları altına yöneltti. Alınan karara en büyük tepki hisse senetlerindeki piyasadan geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN