Altın öyle bir yükselecek ki bugün almayan yarın ağlayacak! Ünlü ekonomist, Youtube yayınında anlattı

Altın öyle bir yükselecek ki bugün almayan yarın ağlayacak! Ünlü ekonomist, Youtube yayınında anlattı

Küçük yatırımcı, 2024 yılında da altın piyasasındaki dalgalanmaları yakından takip ediyor. Doların değerinin düşeceğini söyleyen ekonomist Abdurrahman Yıldırım'dan altın yatırımcılarına güzel haber geldi. İşte, altın piyasasının geleceği...

Piyasalar; FED faiz kararı, dövizdeki ve jeopolitik gelişmeleri yakından takip ederken ekonomist Abdurrahman Yıldırım, gelecek yıl altın fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ALTIN NE ZAMAN ALINMALI?

Medyatava'da yer alan habere göre, 2024'ün ortalarında her iki kıtada da faiz indirimlerinin başlayabileceğini belirten Abdurrahman Yıldırım, Youtube'da yayın yapan 'Nasıl Bir Ekonomi' kanalında şunları söyledi:

"Buna bağlı olarak dolar değer kaybedecek. Yani 103 düzeyinde olan dolar endeksi ortalaması muhtemelen gelecek sene 102 dolar 101 dolar gibi ortalama bir değer alacak. Yılın tümünde baktığımız zaman dolar değer kaybedecek neden? Çünkü doların faizi düşecek. Beklenen faiz düşüşü şimdiden 5 kez 25 baz puan şeklinde. Faizi düşen paranın değeri düşmesi gayet doğal. Aynı şekilde euro da böyle olacak."

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

2024'te faizler düşürüleceği için daha düşük bir dolar olacağını kaydeden Abdurrahman Yıldırım, şu bilgileri paylaştı:

"Dolar değer kaybedeceği için doların tersine hareket eden altın değer kazanacak. Çünkü faiz düşmüş olacak ki altının en büyük rakibi Amerikan hazine faizleri. Hem parasal gevşemeye gidileceği için hem enflasyonla mücadele biteceği için altının önü açık görülüyor, altına yatırım yapılabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN