Altın ve dolar almak isteyenler yarını bekliyor! Uzmanlar alım fırsatı için saat vererek uyardı: Bu fırsatı kaçıran çok üzülür

Altın ve dolar almak isteyenler yarını bekliyor! Uzmanlar alım fırsatı için saat vererek uyardı: Bu fırsatı kaçıran çok üzülür

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı yarın saat 14'te açıklanacak. Yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erken önderliğinde toplanacak olan PPK merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. Kritik karar öncesi dolar ve altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Yatırımcılar 'Faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatları ne olur?' sorusunu araştırıyor. Uzmanlar alım için saat verdi! Bu fırsatı sakın kaçırmayın. Köprüden önce son çıkış! İşte detaylar haberimizde...

Altın ve dolar fiyatlarında flaş gelişme! Merkez Bankası yarın saat 14'te merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. Yatırımcılar 'Merkez Bankası faiz karını ne olur? Faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatlarının nasıl etkilenir?' sorularını araştırmaya başladı. Altın ve dolar borcu olanlar dikkat! Uzmanlar alım fırsatı için saat verdi. Köprüden önce son çıkış. Bu fırsatı kaçıran çok üzülür. O seviyelere kadar düşecek. İşte son dakika altın ve dolar fiyatları ve piyasalardaki son durum...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Haziran ayı toplantısı 22 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek. Faiz kararı saat 14.00'te duyurulacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Mayıs ayında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 8,5'te bıraktı.

fggfgf-2023-06-21t115124-597.jpg

YATIRIMCILAR GÜVEN VE İSTİKRAR ARAYACAK

Uzmanlar ise kritik karar sonrası piyasaların nasıl tepki vereceğini öngörmenin çok mümkün olmadığını belirtiyor. Piyasaların yapılacak hem sözlü hem de yazılı yönlendirme ile dengeye oturmaya çalışacağını ifade eden ekonomistler, yabancı ve yerli yatırımcının verilen mesajlarda ‘güven’ ve ‘şeffaflık’ arayacağını kaydediyor.

Peki olası faiz artırımı durumunda altın, dolar ve borsanın tepkisi neler olabilir? Uzmanlar bu soruya tek tek yanıt verdi. Sert faiz artırımlarının hem kurda hem borsada hem de altın fiyatlarında belli bir dönem için de olsa önemli bir dalgalanma yaratma ihtimalinin son derece yüksek olduğu kaydedildi.

FAİZ KARARI SONRASI DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

Yatırımcıların en merak ettiği konu ise 'Faiz kararı sonrası dolar düşer mi, yükselir mi?' sorusu oldu. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ekonomist Serdar Pazı, "Faizler beklenenden daha az bir hızla artacak olursa, ilk planda kredibilite kaybı yaşanabilir ve TL varlıklarda zayıflama görebiliriz. Tabii burada açıklama metnindeki dil ve devamında TCMB ile bankalar arasında yapılacak toplantıdaki çözüm odaklılık önemli olacaktır. Dolar kurunda kademeli yükselişin devam edeceğini, CDS risk priminin 500 altında kalmayı sürdüreceğini ve BIST 100 için de kâr satışlarının 5200 üzerinde karşılandığı müddetçe, yeni tarihi zirve senaryolarının ana senaryo olacağını düşünüyorum." dedi.

ghghgh-2023-06-21t115142-957.jpg

GRAM ALTIN İÇİN BOMBA TAHMİN

Faiz kararı sonrasında PPK metnindeki söylemlere dikkat çeken Ekonomist Murat Özsoy da, “Metindeki söylemler, faiz kararının kur üzerindeki etki süresini geçici ya da kısa bir süre de olsa kalıcı kılacaktır. Kurdaki ana yön, içeriye istikrarlı şekilde yabancı para girişi olmadığı müddetçe yukarı olduğu için de her ne kadar ani bir geri çekilme görsek de karar sonrasındaki kurun yeniden yükselişe geçeceği kanaatindeyim. Gram altın yatırımcıları için faiz kararı sonrasında yeniden bir alım fırsatı doğabilir. Bu fırsat sonrasında gram altında 1.500 TL-1.550 TL hedef fiyatları gündeme gelecektir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN