Altın ve dolarda yeni rekor: İsrail-Filistin gerilimiyle insanlar güvenli liman arayışında

Altın ve dolarda yeni rekor: İsrail-Filistin gerilimiyle insanlar güvenli liman arayışında

İsrail-Filistin geriliminde 12. güne girilirken, insanlar güvenlik güvenli liman arayışında. Dün İsrail'in Gazze'de bir hastaneyi bombalamasının ardından dolar ve altında yeni rekor kırıldı. Dolar, güne yüzde 2'lik bir artışla başlayıp 28,21 lirayla rekorunu tazeledi. Altınsa yüzde 1 artarak bir ayın zirvesine oturdu.

İsrail-Filistin arasındaki gerilim piyasalarda da etkisini göstermeye başladı. Dün İsrail'in Gazze'de hastaneyi bombalaması sonrasında dolar ve altın yükselişe geçti.

İki emtiyada rekor görülürken, dolar günü yüzde 2'lik bir artışla başlayıp 28,21 lirayla rekorunu tazeledi. Dün günü 27,95 lirayla kapatan dolarda ivme yukarı yönlü gözükmeye devam ediyor.

Euro da dün günü 27,95 lirayla kapatırken bugün 29,91 lirayla 30 liraya dayandı.

ALTINDA DA REKOR GELDİ

Bombaların binlerce can aldığı bölgede olası arz kesintileri görülebileceği yönünde endişeleri sonrasında Brent petrol yüzde 1,84 yükselerek 91,55 dolar seviyesinde işlem gördü.

Altın fiyatları, her zamanki gibi güvenli liman olarak görülürken talebi yüksek tutmasıyla yüzde 1 artarak bir ayın zirvesine yükselmiş oldu.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Spot piyasada altın satış fiyatları şöyle:

Gram altın bin 744 lira, çeyrek altın 2 bin 870 lira, Cumhuriyet altını 11 bin 266 liradan el değiştiriyor. Ons altın güne 1937 puandan başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN