Altında depreme hazır olun! Altını en iyi bilen uzman tarih vererek uyardı: Bu son fırsat

Altında depreme hazır olun! Altını en iyi bilen uzman tarih vererek uyardı: Bu son fırsat

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Ekim ayı ile birlikte düşüşe geçen altın fiyatları kayıplar yaşayama devam ediyor. Gram altın 1.615 TL'ye kadar gerilemiş durumda. Çeyrek altın fiyatı ise 2.658 liraya kadar düştü. Yaşanan kayıplar sonrası yatırımcılar 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorusunu araştırmaya başladı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer tarih verip uyardı. Altında depreme hazır olun! Bu tarihten önce alan köşeyi dönecek. İşte Selçuk Geçer'in uyarıları...

Yatırımcılar tarafından en güvenilir emtia olarak görülen altın fiyatları Ekim ayı ile birlikte düşüşe geçmiş durumda. ABD Merkez Bankası'ndan (FED) gelen faiz artırım sinyalleri sonrası küresel piyasalarda kayıplar yaşayan ons altın gram ve çeyrek altın fiyatlarını da etkilemiş durumda. Vatandaşlar 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın ne kadar olacak? Altın ne zaman alınır?' sorularını araştırırken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den kritik uyarılar peş peşe geldi. Altın alımı için tarih veren Geçer, gram altının pik yapacağı seviyeyi açıkladı. Altında depreme hazır olun. Bu son fırsat, kaçıran çok pişman olur!

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR OLDU?

GRAM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışını 1.613,49 TL üzerinden yapan gram altın 1.620,12 liradan alınıyor, 1.620,41 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışını 5.518.00 TL üzerinden yapan yarım altın 5.468,00 liradan alınıyor, 5.528,00 liradan satılıyor.

hjjh-12.jpg

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın, son kapanışını 2.759,00 TL seviyesinde yapmıştı. Son olarak 5 Ekim itibarıyla 2.725,00 liradan alınıyor, 2.764,00 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

Önceki kapanışını 11.002,00 TL üzerinden yapan cumhuriyet altını 10.903,00 liradan alınıyor, 11.021,00 liradan satılıyor.

ALTINDA DEPREME HAZIR OLUN

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalara dikkat çeken Selçuk Geçer, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırım sinyallerine dikkat çekerek şu uyarılarda bulundu:

"Özellikle artık FED kanadından son bir faiz artırımı geleceğine yönelik piyasalarda kesin bir kanaat oturmaya başladı bu nedenle altının jet motorları ekim ayının sonlarına doğru yeniden ateşlenecektir.

Bizim için ilk aşamada en önemli veri, cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam rakamları olacak. Burada beklentilerin karşılanması, ons tarafında hızlıca 1900'e doğru seyir alınmasını beraberinde getirebilir. Şu anda çok dip bir parite söz konusu. Bu yüzden yeni veriler paylaşılmadan, haftanın kapanışı gerçekleşmeden pozisyon almak, pazartesi gününden itibaren yaşanması muhtemel yükselişlerde bize büyük bir getiri sağlayabilir.

ghhggh-2023-10-05t134655-635.jpg

UZMAN İSİM TARİP VERİP UYARDI: BU SON FIRSAT!

Bugün itibarıyla 1225 dolar bandında gezen bir ons görünüyor. Geçtiğimiz haftalarda başlayan sert düşüşler, bu hafta tufana dönüştü ve son 7 ayın en dip fiyatlarını gördük. Ancak ben altının yükseleceğini söylerken dahi, ilerleyen günlerde bir düşüş olacağını ve böyle bir teknik düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu zaten söylüyordum. "Altın için dip fiyatı gördük" yorumlarına kesinlikle katılıyorum. Şu an bu yıl itibarıyla bulabileceğimiz en ucuz parite söz konusu. Ekim ayının ikinci yarısıyla birlikte döviz tarafında yaşanacak yükselişlerden de destek alınarak gram altın/TL fiyatları hızla artmaya devam edecektir.

Altın tarafı, ons kaynaklı bir artış yaşarken, dolar/TL kurunun da yukarı doğru hareket etmesi nedeniyle çift taraftan destek almış bir sıçrama söz konusu olacaktır. Türkiye'de enflasyon fazla, fiyatlar pahalı ama bazı şeyler çok ucuz. Euro ve altın fiyatları hala çok ucuz. Çünkü yıllarca piyasaları baskılayan bir Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası vardı. Şu anda kura müdahale edilmiyor ancak kur, adil değerinde değil. Er ya da geç yukarı gelecektir. Bu geliş beraberinde altın fiyatlarını da yukarı sıçratacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN