Altında yepyeni bir uygulama geliyor! Artık böyle basılacak...İslam Memiş yenilikleri açıkladı

Altında yepyeni bir uygulama geliyor! Artık böyle basılacak...İslam Memiş yenilikleri açıkladı

Altın piyasasında beklentilerini paylaşan İslam Memiş yeni dönemi işaret etti. Yepyeni bir uygulamadan bahsederek, gelecek yenilikleri açıkladı. Altınlar üretilirken artık üzerinde bu veriler yer alacak. İşte o veriler...

Finans analisti İslam Memiş, altın piyasasına dair değerlendirmelerde bulundu. Milyonlarca yatırımcının gündeminde yer alan açıklamaları paylaştı. Gram altın tahminlerinde bulunan Memiş, yepyeni bir dönemi işaret ederek duyurdu. İşte tüm detaylar...

FAİZ İNDİRİMİNDE SON DURUM

ABD ekonomi verilerinin güçlü gelmesiyle, desteklenen dolar kuru altın fiyatlarını dibe doğru çekti. Geçtiğimiz çarşamba günü ABD Merkez Bankası (FED) FOMC tutanaklarında enflasyon devam ederse, faiz artırımının olacağını belirtti. Faiz indirimi beklentileri son açıklamayla birlikte, 2024 yılı sonuna kadar 27 baz puana geriledi.

7358-10.jpg

5 AYDA 400 TL DEĞER KAZANDI

Mynet'e yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Finans Analisti İslam Memiş, gram altın tahminlerini paylaştı. Gram altın tarafında 2 bin 700 TL, 3 bin TL ve 3 bin 500 TL seviyelerinin görülebileceğini vurguladı. Ons altın tarafında ise 2 bin 380 dolar sonrasında 2 bin 280 dolar seviyelerini görmeyi beklediğini söyledi.

Altın yatırımcısına seslenen Memiş, 'Panik Yapmayın' uyarısında bulundu. Sert dalgalanmalar kafa karışıklığına sebep olsa da , 2024 yılında altın yatırımcılarının mutlu olacağını öne sürdü. Gram altının yıl başında 2 bin 50 TL'den, değer kaybetmesine rağmen 2 bin 452 TL olduğunu söyledi. Gram altın sadece 5 ayda 400 TL değer kazanmış olduğunu söyledi.

0x0-1696241312961.webp

ALTIN PİYASASINDA YENİ DÖNEM

Altında yepyeni bir dönemin başladığını söyleyen İslam Memiş, atılabilecek adımlardan bahsetti. Altın tarafında atılabilecek adımlar şu şekilde;

  1. Altın basımında yeni dönem: Rafinerilerin ve Darphane’nin ürettiği tüm altınlar seri numaralı bir basım ile kayıt altına alınır. Bu seri numaralı altınlar kayıt altına alındığından en son sahibi kolaylıkla tespit edilebilir.
  2. Yastık altı için yeni uygulama ve teklifler: Bugüne kadar yastık altı altınlar için bir çok uygulama devreye girdi ve ekonomiye kazandırıldı. Bundan sonra daha yüksek faiz getirili teklifler sunulabilir.
  3. Kuyum sektörü daralabilir: Yeni yasal düzenlemeler ile kuyumculuk sektörü artık zorlaştırılabilir. Küçük mağazaların çoğu kapatmak zorunda kalabilir. İran örneği gibi.
  4. Dijital cihaz zorunluluğu: Yeni üretilen cihazlar ile beraber her şey kayıt altında olacağından satışlar için de hesap makinasına benzer cihazlar zorunlu hale gelebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN