Altını doları solda sıfır bırakacak! İslam Memiş 2024'e damga vuracak yatırım aracını açıkladı: Alan paraya para demeyecek!

Altını doları solda sıfır bırakacak! İslam Memiş 2024'e damga vuracak yatırım aracını açıkladı: Alan paraya para demeyecek!

Ons altın fiyatında görülen değer kaybı ile birlikte 1.185 TL rekorunu gören gram altın fiyatı da %7'lik bir düşüş yaşadı. Yatırımcıların aklındaki soru altın mı dolar mı? olurken konu hakkındaki açıklamalarda altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Ne altın ne dolar diyen İslam Memiş o yatırım aracını işaret etti. 2024 yılından en çok konuşulanı olacağını sözlerine ekleyen Memiş, bu fırsat kaçmaz dedi. İşte yatırımcıların yeni gözdesi olacak o yatırım aracı…

Geçtiğimiz haftalarda ons altın fiyatında görülen yükseliş ile birlikte fiyatlar 1185 TL zirvesine ulaştı. Ons fiyatındaki düşüşe bağlı olarak değer kaybı yaşayan gram altın fiyatı ise geçtiğimiz gün 1.103 TL'ye düştü. Görülen düşüş ile birlikte yüzde 7 bir değer kaybı ortaya çıkarken geçtiğimiz sene yıllık karsız bir şekilde sonlandırdığı ifade edildi. 2023 yılı ile birlikte altın fiyatları da ons altın fiyatı 1828 dolara gerileyerek yeni yılın kazançlarını da vermiş oldu. Yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, herkesin gözdesi olacak yeni bir yatırım aracına işaret etti. İşte yatırımcıların yeni gözdesi olacak o yatırım aracı…

ALTIN FİYATLARI DÜŞÜŞE DEVAM EDECEK Mİ?


Altın fiyatlarında görülen değişiklik dikkatlerde yer alırken fiyatların düşüşe devam edip etmeyeceği ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. ABD Merkez Bankası FED tarafından alınan kararlar kapsamında faiz indirimi beklentisi de dolar fiyatlarını düşürdü. Dolar gerilerken altında görülen yükseliş dikkat çekiyor. Yapılan son açıklamalar kapsamında ÜFE ve TÜFE rakamlarının aylık bazda artış göstermesi ve yıllık bazda beklentinin üzerinde gelmesi de FED'in şahin kalacağı ve iki kez daha faiz artışına gideceği beklentisini arttırdı.

altin-dolar.jpg

Dolar endeksi için beklenti 104,60 seviyesinde yükselirken ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ise %3.92 ile Kasım ayından sonraki en yüksek seviyeye yükseldi. Ekim ayı için 10 yıllık tahvil faizine baktığımızda %4,33 rakamı karşımıza çıkarken 2008 yılı sonrasında en yüksek seviye olarak görüldü. Kasım ayında gerçekleştirilen FOMC toplantısında FED'in faiz hızını düşüreceği açıklamaları yapıldı. Düşüş gösteren 10 yıllık gösterge kapsamında FED'in 2 yeni faiz artışı yapacağı ve bu yıl içerisinde indirim görülebileceği düşüncesi artış yaşıyor.


YATIRIM ARACI OLARAK ALTIN MI TERCİH EDİLMELİ DOLAR MI?


Altın fiyatları düşüş gösterirken Dolar/TL kuru ise 19,30'u görerek yeni bir rekora imza attı. Parasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar yatırım aracı olarak hangi aracın tercih edilmesi gerektiği sorusunun yanıtını arıyor. Yüksek kazanç elde etmek isteyen kişiler araştırmalarını hızlandırırken konu hakkındaki açıklamalar da ara piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Herkesin beklediğinin aksine çok farklı bir yatırım aracı tavsiye eden İslam Memiş, ‘dünyanın yeni gözdesi’ ifadeleri ile o yatırım aracını ilk kez açıkladı.

kobalt.jpg

DÜNYANIN GÖZDESİ OLACAK


Twitter hesabından dikkat çeken Bir açıklamada bulunan İslam Memiş, yatırımcıları yeni bir yatırım aracı ile tanıştıracağını ifade etti. Kendisinin sözü olduğuna değinen İslam Memiş, deprem felaketi nedeniyle erken bir açıklama yapmak istediğini belirtti. Dünyanın yeni gözdesinin KOBALT (Co) olacağını vurgulayan Memiş, “Milletim bu fırsatı değerlendirmeli. 82 bin idi, 35.395’ten kapanış yaptı. 2023-2024’te dünya bunu konuşacak” sözlerine dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN