Altını onlardan iyi bilen yok! Dünya Altın Konseyi yeni rakamı ilan etti: Duyan kuyumcunun önünde sabahladı

Altını onlardan iyi bilen yok! Dünya Altın Konseyi yeni rakamı ilan etti: Duyan kuyumcunun önünde sabahladı

Altın alıp satacaklar dikkat! Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas güçleri arasındaki savaş ile birlikte küresel piyasalarda ons altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Ekim ayında sert yükselişler yaşayan ons altın fiyatı 1.981 dolara kadar çıkmış durumda. Ons altındaki yükseliş gram ve çeyrek altın fiyatlarını tetiklerken Dünya Altın Konseyi'nden korkutan tahmin geldi. Öyle bir rakam verdiler ki duyan kuyumculara akın etti. O tarihte altın tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkacak!

En güvenilir yatırım aracı olarak görülen altın yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Küresel krizler ve Orta Doğu'da başlayan savaş altın fiyatlarını körüklemiş durumda. Ons altın 1.981 dolara kadar çıkarak Ekim ayının en yüksek seviyesini görmüş durumda. Ons altın fiyatındaki yükseliş çeyrek ve gram altının rekor seviyelere ulaşmasına neden olurken gözler uzmanların açıklamalarına çevrildi. Peki altın fiyatları daha da yükselecek mi? Ne zaman altın alınır? Gram altın ne kadar olacak? Dünya Altın Konseyi'nden korkutan açıklama geldi. Dünya Altın Konseyi (WGC) Baş Stratejisti John Reade, altında bekledikleri yeni seviyeyi duyurdu. Öyle bir rakam verdiler ki duyan kuyumcular koşuyor. Bu seviyeye kadar çıkacak! İşte 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güncel altın fiyatları...

DÜNYA ALTIN KONSEYİ'NDEN KORKUTAN RAKAM! DUYAN KUYUMCUYA KOŞUYOR

Altın fiyatları Ekim ayında yükselişine devam ediyor. Altındaki yükseliş vatandaşları tedirgin ederken Dünya Altın Konseyi (WGC) Baş Stratejisti John Reade'den dikkat çeken açıklama geldi. Reade, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen LBMA Küresel Kıymetli Madenler Konferansı'ndaki yuvarlak masa toplantısında konuştu. Altın fiyatlarının 2024'teki geleceği için önemli öngörülerde bulunan Reade, bekledikleri yeni seviyeleri duyurdu.

yeni-hjhjjh-1.jpg

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararlarına göre altın fiyatlarının 2024 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkabileceğini belirten Reade, "Fed faiz indirimine başladığında altın iyi performans gösterecek. Dolar zayıflarsa, altın çok iyi iş yapar." dedi. Reade, altın fiyatlarının şu anda yüksek olduğunu ve herhangi bir yükselişin değerli metali desteklemeye yardımcı olan yüksek bir tabandan geleceğini belirtti.

21 EKİM 2023 CUMARTESİ GÜNÜ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

ALIŞ: 1.781 TL
SATIŞ: 1.781 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?

ALIŞ: 2.998 TL
SATIŞ: 3.037 TL

YARIM ALTIN FİYATI NE KADAR?

ALIŞ: 6.014 TL
SATIŞ: 6.074 TL

jhjh-17.jpg

TAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

ALIŞ: 11.991 TL
SATIŞ: 12.097 TL

CUMHURİYET ALTIN FİYATI NE KADAR?

ALIŞ: 12.305 TL
SATIŞ: 12.491 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN