Amerikan bankasından Türkiye için tavsiye güncellemesi: Kilit roldeki düzenlemeler kısmen sadeleşti

Amerikan bankasından Türkiye için tavsiye güncellemesi: Kilit roldeki düzenlemeler kısmen sadeleşti

Amerikan Bankası Bank of America, Türk bankaları için tavsiye güncellemesinde bulundu. Dünyanın önde gelen bankalarından biri olan Bank of America, hisselerinde tavsiyelerini ve hedef fiyatlarını güncelledi. Bankanın analistleri, “Geçtiğimiz iki yıl boyunca büyüme dinamikleri, varlık dağılımları ve temel faiz oranları üzerinde kilit rol oynayan düzenlemeler kısmen sadeleştirilmiştir” yorumunda bulundu.

Dünya bankalarından Türkiye ve Türk banklarına dair analiz ve öneriler gelmeye devam ediyor. Son alarak Türk banklarıyla ilgili rapor da Bank of America'dan (BofA) geldi.

Dünya'da yer alan habere göre; BofA, özel banka hisselerinde alım tavsiyesinde bulunurken kamu bankaları hisselerinde ise düşük performans beklediğini söyledi. Banka, İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası'nda alıcı tarafta olduklarını belirtti. Halkbank ve Vakıfbank için ise tavsiye ‘ortalama altı’ oldu.

'RİSKLER YÖNETİLEBİLİR'

‘Normalleşme’nin Türk bankacılık sisteminde süregelen dinamikleri tanımlamak için en iyi kelime olduğunu belirten BofA analistleri, “Geçtiğimiz iki yıl boyunca büyüme dinamikleri, varlık dağılımları ve temel faiz oranları üzerinde kilit rol oynayan düzenlemeler kısmen sadeleştirilmiştir” dedi.

Değerlendirmede, “Kazançlar toparlanmanın ve iyileştirilmiş bir ücret tabanının gelirlerini desteklerken, varlık kalitesi risklerinin yönetilebilir olduğunu düşünüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN