Araç fiyatları bu tarihte uçacak! Ekonomide acı reçeteye hazır olun, uzman isim uyardı

Araç fiyatları bu tarihte uçacak! Ekonomide acı reçeteye hazır olun, uzman isim uyardı

Seçimden sonra döviz kurlarında yaşanan yükseliş, otomobil fiyatlarına peş peşe zam yapılmasına neden oldu. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle otomotiv sektörünü zorlu bir dönem bekliyor. Uzman isim, otomotiv sektörünün daralacağını, fiyatların yükseleceği uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Döviz kurlarındaki yükselişle birlikte otomobil fiyatlarına peş peşe zamlar gelmeye devam ederken, artırılması beklenen faiz kararının, otomotiv sektörüne nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Sektör temsilcileri ile yaptığı görüşmeyi, sosyal medya yaptığı paylaşımda aktaran gazeteci Emre Özpeynirci, şunları yazdı:

EKONOMİDE ACI REÇETEYE HAZIR OLUN

"Bildiğiniz gibi Merkez Bankası'nın kritik faiz kararı 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.

Ben de ekonomi kadrolarındaki yeni atamalara bağlı olarak otomotiv sektör yetkililerine 'faiz' beklentilerini sordum. Neredeyse tamamının beklentisi artacağı yönünde. Kimi sınırlı kimi biraz daha yüksek artış bekliyor. Ama dövizinin ateşini söndürebilmesi için politika faizinin %20'nin üstüne çıkmasını söyleyen yetkili sayısı çok.

Tabii hepsi temkinli olmaya da dikkat ediyor. Sonuçta faiz kararı otomotiv sektörünü doğrudan etkileyecek. Faizler artarsa, zaten yüksek olan reel faizlere etkisi ne olacak, kur ne kadar düşecek? Bunlar da şüphesiz yılın ikinci yarısında sektörün yönünü belirleyecek sorular.

Ama önümüzde 1-1,5 yıl ekonominin acı reçete olmadan düzelmeyeceği aşikâr. Yani doğru adımlar atılır, ekonomi rasyonel çizgisine girerse, 2024'te acı reçeteyle otomotiv pazarı küçülür. 2025 sonrası toparlanma başlar ve 2026'da yine 1 milyon adetler konuşulmaya başlar. Ama her şey doğru yapılırsa..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN