Araç fiyatları düşsün diye bekleyenler yıkılacak! Ünlü ekonomistten kötü haber: "O tarihe kadar almayı düşünmeyin"

Araç fiyatları düşsün diye bekleyenler yıkılacak! Ünlü ekonomistten kötü haber: "O tarihe kadar almayı düşünmeyin"

Son 2 senenin zam rekortmenleri konut ve araç fiyatları olurken 2023 yılında fiyatların ne durumda olacağı merak ediliyor. Uzman isimler 2023-2024 konut ve araç fiyatları hakkında önemli tahminlerde bulundu. İşte uzmanlardan gelen o tahminler…

Sıfır ve ikinci el araç fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist düşmesini bekleyen vatandaşlara kötü haberi verdi. Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik belirsizlik nedeniyle araç ve konut fiyatları düşerken ardından ciddi oranda gösterdiği yükseliş ile herkesi şaşırttı. Vatandaşların yoğun bir şekilde araç ve konut alımına yönelmesi ise üretim sorunlarını ortaya çıkarırken araç stoklarında da ciddi bir problem yaşandı. Enflasyon ve döviz kurundaki hareketlilik ise hem araç hem de konut fiyatlarını yükselten önemli etkenler arasında yer alıyor. Dünya çapında konut fiyatlarında artış yaşanırken listenin ilk sıralarında Türkiye'de yerini alıyor. Konut ve araç fiyatları hakkında ekonomistlerden gelen yorumlar ise oldukça dikkat çekiyor. İşte uzmanlardan gelen o tahminler…

UZMAN İSİMLER TEK TEK AÇIKLADI


Artan fiyatlar nedeniyle pek çok kişinin fiyatların düşeceği beklentisi ile alımları ertelediğini belirten uzman isim eski normale dönüş konusundaki beklentilerin ağırlıklı bir düşünce yapısı olduğunu vurguladı. Araç fiyatlarının daha çok yükseldiğini belirten uzman isim bekleyen kişilerin de zarar ettiğini belirtti. 2023 ve 2024 fiyat tahminlerinde bulunan Selçuk Geçer vatandaşları üzen açıklamalarıyla gündemde yerini aldı.

arac-ve-konut.jpg

YouTube kanalı üzerinden yayınladığı video ile araç ve konut fiyatlarını değerlendiren Geçer, konut fiyatlarının her geçen gün daha da yükseleceğini vurguladı. Balonun şiştiğini dile getiren Geçer, nerede patlayacağını bilemediğini aktardı. Geçtiğimiz yıl içerisinde patlamasının beklendiğini söyleyen Geçer, “Nasıl patladı? Kira fiyatları arttı, konut fiyatları arttı. Yeni evim kampanyası ile fiyatlarda yükseliş başladı bile.” açıklamalarında bulundu.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Konut fiyatlarını ayrıştırdığını vurgulayan Geçer, araç fiyatlarını da ayrıştırdığını dile getirdi. Kıtlık piyasasının devam ettiğinin altını çizen uzman isim, 2023 yılında araç sayısının artacağı yönünde yapılan spekülasyonların konsinye araç satışı olduğunu belirtti. Konsinye hakkında açıklama yapan Selçuk Geçer, önce para verilip ayırtılan daha sonra satın alınan bir sistem olduğunu belirtti. Geçer, arabanın alınmaması durumunda ise Arkadan gelen 50 kişinin arabayı satın aldığını ifade etti.

araclar-yok.jpg
Bu durumu aracı satan kişinin çok işine yaradığına söyleyen Selçuk Geçer, bu durumda stok ve maliyet sorununun ortadan kalktığını vurguladı. Satacak mı? endişesinin de ortadan kalktığını dile getiren Geçer, araba satın almaya giden kişilerin 5 ay sonra gelecek yanıtıyla karşılaştığını aktardı. Bu nedenle vatandaşların ikinci el araç piyasasına yöneldiğini belirten Selçuk Geçer, bu nedenle de hem sıfır hem de ikinci el araç fiyatlarının yükseldiğini söyledi. Selçuk Geçer, araç fiyatlarının yükseldiğini ve yükselmeye de devam edeceğini ifade ederken yükselişin en az 2 yıl boyunca süreceğinin altını çizdi.

Haberimizde yer alan bilgiler Selçuk Geçer tarafından yapılan değerlendirmelerden oluşuyor. Bu haber kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN