Araç sahipleri bu habere bayram edecek! Artık benzinden daha ucuz olacak... Motorine ikinci indirim geldi

Araç sahipleri bu habere bayram edecek! Artık benzinden daha ucuz olacak... Motorine ikinci indirim geldi

Son dakika haberi... Akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yeni hafta ile düşüşe geçen Brent petrol, dün 70 dolara kadar düşerek sürücüleri heyecana boğmuştu. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşler sonrası vatandaşlar 'Akaryakıt fiyatlarına indirim haberi var mı?' sorusunu araştırırken beklenen haber geldi. Araç sahipleri bu haberle bayram edecek. Motorine üst üste ikinci indirim geliyor! İşte 17 Mart 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yeni haftaya düşüşle başlayan Brent petrol ilk defa 70 dolar seviyelerine kadar düştü. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası motorine 71 kuruşluk indirim yapılmıştı. Yapılan indirim sonrası fiyatlar değişirken bir son dakika haberi daha geldi. Motorine ikinci bir indirim daha geldi! Araç sahipleri bu haberle bayram edecek. Peki motorine ne kadar indirim geldi? Benzin ve motorine indirim mi geldi? 17 Mart 2023 Cuma benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? İşte il il güncel benzin ve motorin fiyatları...

15 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Brent petrolde Aralık 2021 seviyeleri geri geldi. Yatırımcılar küresel talepteki toparlanma ile ABD finansal sisteminde gömülü riskleri değerlendirirken petrol piyasası, Suudi Arabistan'ın arz tehditlerine kulak asmadı. Brent petrol bu hafta yüzde 10 düşerek 71 dolara indi.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.20 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,71 artarak 74,22 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 68,02 dolardan alıcı buldu.

SON DAKİKA: MOTORİNE ÜST ÜSTE İKİNCİ İNDİRİM GELDİ!

Brent petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüşler sonrasında vatandaşlar 'Benzin ve motorine indirim gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarına indirim geldi mi?' sorusunu araştırmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde motorine 71 kuruşluk indirim yapılmıştı. Gelen indirm sonrası motorine bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 34 kuruşluk indirim yapıldı.

ghhhghhg.jpg

17 MART 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Gelen indirimler sonrasında vatandaşlar güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki 17 Mart 2023 Cuma günü benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? Motorinin litresi ne kadar oldu? İşte il il güncel akaryakıt fiyatları;

İSTANBUL 17 MART BENZİN VE MOTORİN FİYAT LİSTESİ

  • İstanbul Anadolu Yakası benzin litre fiyatı: 20,45 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası motorin litre fiyatı: 20,50 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası benzin litre fiyatı: 20,50 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası motorin litre fiyatı: 20,90 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara Benzin litre fiyatı: 20,88 TL
  • Ankara Motorin litre fiyatı: 21,33 TL

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir Benzin litre fiyatı: 20,85 TL
  • İzmir Motorin litre fiyatı: 21,39 TL

gfgfgffg-2.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN