Araç sahipleri bu habere bayram edecek! Benzin ve motorin fiyatlarına dev indirim: İşte güncel akaryakıt fiyat listesi

Araç sahipleri bu habere bayram edecek! Benzin ve motorin fiyatlarına dev indirim: İşte güncel akaryakıt fiyat listesi

Akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda hem benzine hem de motorine zam gelmişti. Gelen zamla birlikte tabelalar yeniden değişirken araç sahipleri 'Benzin ve motorine indirim gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen haber geldi. Sürücüler bu haberle bayram edecek. Benzin ve motorine dev indirim geldi! İşte il il güncel akaryakıt fiyatları...

Benzin ve motorin fiyatları Brent petrolde yaşanan hareketlilikle birlikte değişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde akaryakıt fiyatlarında peş peşe zam gelmiş ve fiyatlar güncellenmişti. Gelen zamlar sonrası vatandaşlar 'Akaryakıt fiyatlarında indirim mi geliyor? Benzin ve motorinde indirim ya da zam haberi var mı?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen haber ise geldi. Araç sahipleri bu haberle bayram edecek. Benzin ve motorine büyük indirim geldi. Fiyatlar yarı yarıya düştü. Peki 5 Mart 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? İşte 5 Mart 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları...

SON DAKİKA: BENZİN VE MOTORİNE DEV İNDİRİM

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışlar sonrası araç sahipleri bankalar tarafından yapılan kampanyaları didik didik araştırmaya başladı. Bu doğrultuda beklenen haber Ziraat Bankası'ndan geldi. Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada Motorin, benzin ve LPG’de geçerli 75 TL indirimin uygulanacağı duyuruldu. Kampanyanın 16 Şubat ile 31 Mart tarihleri arasında geçerli olacağı belirtilirken detaylar paylaşıldı.

jhhjjh-3.jpg

KAMPANYANIN AYRINTILARI

Ziraat Bankası tarafından müşterilerine özel olarak yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

16 Şubat – 31 Mart 2023 tarihleri arasında Bankkart’ınız ile anlaşmalı akaryakıt istasyonlarında Bankkart POS’undan farklı günlerde ve tek seferde yapacağınız 250 TL ve üzeri dördüncü akaryakıt ya da otogaz harcamalarınıza 75 TL Bankkart Lira verilecektir.

Ziraat Bankası’nın akaryakıt kampanyasından; Bankkart, Bankkart Genç, Bankkart Başak, Bankkart Business sahibi müşteriler hem kredi kartı hem de banka kartı özelliği ile faydalanabilir.

Bankkart ücretsiz kartlar kampanyaya dahil değil. Kampanyaya katılım sadece asıl kart sahibi müşteriler tarafından yapılabilir, ek kartlar ile yapılan harcamalar ise asıl kart sahibi müşterinin harcamalarına dahil edilir.

5 MART 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Gelen indirim haberi sonrası vatandaşlar '5 Mart 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar, 1 litre benzin kaç TL?' sorularını araştırmaya başladı. İşte il il güncel akaryakıt fiyatları;

İSTANBUL 5 MART BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Anadolu Yakası benzin fiyatı: 20,42 TL
  • Anadolu Yakası motorin fiyatı: 21,51 TL
  • Avrupa Yakası benzin fiyatı: 20,46 TL
  • Avrupa Yakası motorin fiyatı: 21,58 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 20,80 TL
  • Motorin fiyatı: 21,95 TL

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 20,75 TL
  • Motorin fiyatı: 22,00 TL

hjjhhj-15.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN