Asgari ücret çalışanın eline geçmeden eridi! İşte 19 günlük asgari ücret...

Asgari ücret çalışanın eline geçmeden eridi! İşte 19 günlük asgari ücret...

Asgari ücret zammı, çalışanların eline geçmeden erimeye başladı. Günden güne eriyen asgari ücret sosyal medyada viral oldu. İşte 19 günlük asgari ücret...

BURAK ÖZTOPRAK

Çalışanların gündeminde yer alan asgari ücret zammı yüzde 49 olarak açıklandı. Zam tartışmalarını beraberinde getiren dolar karşılığı ise 579 dolar olmuştu. Açıklanalı 19 gün olan asgari ücret çalışanın eline geçmeden eridi.

ASGARİ ÜCRET ERİYOR

Asgari ücret zammının ardından dolar karşılığındaki tartışmalar sürüyor. 27 Aralık 2023 tarihinde açıklanan asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapıldı. 11 bin 402 TL'den 17 bin 2 TL'ye yükselen asgari ücret eriyor. Market ürünlerine ve temel ihtiyaç ürünlerine gelen zamların yanı sıra dolar karşısında da değer kaybediyor.

1x-1.jpg

ÇALIŞANLARIN ELİNE GEÇMEDEN ERİDİ

Asgari ücretin açıklandığı gün karşılığı 579 dolar olurken, dolar kuru son günlerde 30'un üzerine çıkmasıyla birlikte, bu rakam da geriledi. Açıklanalı 19 gün geçen asgari ücret, çalışanların eline geçmeden 15 dolar eridi.

Ocak ayının ortalarında olmamızla birlikte, emekçiler sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Ay sonuna kadar, asgari ücret çalışanların eline geçmeden dolar karşısında daha fazla değer kaybetmesi beklentiler arasında yer aldı. Asgari ücret 17 bin 2 lira olarak, dolar karşılığı 579 dolar olmuştu. Tarihin en yüksek seviyesi olurken erimeler dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN