Asgari ücret o tarihte 12.000 TL oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Çalışanların cebi dolacak

Asgari ücret o tarihte 12.000 TL oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Çalışanların cebi dolacak

Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan asgari ücret zammına dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelen zam açıklaması ile birlikte asgari ücretlinin yüzü güldü. Geçtiğimiz gün bomba açıklama ile Cumhurbaşkanı o tarihi işaret etti. Bayram sonrasında asgari ücret 12 bin TL oluyor. İşte tüm detaylar...

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ZAMMI

Genel seçimlerin ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte tüm zamlar ve müjdeli haberler gün yüzüne çıkıyor. Son zamanların en çok tartışılan gündem maddelerinden birisi olan asgari ücrete dair açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Devam eden asgari ücret tartışmaları ile birlikte çalışanlar zam gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladı. Yeni asgari ücretin ne kadar olacağına dair yapılan araştırmalar ise cevap buldu. Bayramın ikinci gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdeli haber geldi.

Asgari ücret zammının bayramdan sonra yapılacağı söyleniyor. Rekor zam alan asgari ücrete 3 bin 500 TL tutarında zam yapılması bekleniyor. Yapılacak olan zam sonrasında asgari ücret 12 bin TL'ye kadar yükselecek. Çalışanların yüzünü güldüren açıklama ile birlikte detayları da paylaşıldı.

1451120.webp

ASGARİ ÜCRETE BAYRAM SONRASI ZAM

2023 yılında sürekli olarak emekliler için yaşanan gelişmeler asgari ücretlilerin dikkatini çekmişti. İlk olarak Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ve daha sonrasında en düşük emekli maaşında yapılan zam asgari ücrette zam beklentisini uyandırdı. En düşük emekli maaş zammı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücret zammı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram ziyaretleri ile birlikte gündemde yer alan asgari ücret zammına dair sorulara yanıt geldi. Asgari ücret zammı için temmuz ayı hedeflense de Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre asgari ücret zammı seçim nedeniyle erkene çekilebileceği bilgisi paylaşıldı.

9xbfrb-x-wc8k.jpg

AÇLIK SINIRI VE YOKSULLUK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ AŞTI

Son olarak 2023 yılı ile birlikte zamlanan asgari ücret 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselmişti. Yeni gelecek olan asgari ücret zammının ise 3 bin 500 TL beklentisi sürüyor. Asgari ücrete 3 bin 500 TL zam gelmesi halinde asgari ücret 12 bin TL'ye yükselecek.

TÜİK ve TÜRK-İŞ tarafından açıklanan veriler ile birlikte açlık sınırı 9 bin 500 TL, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise 22 bin TL'ye kadar dayandı. Yeni zam ile birlikte tarihin en büyük zammının yapılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN