Asgari ücret zam yağmurunu tetikledi! Ekmekten peynire her şeye zam yağdı... Markete gidenler gözlerine inanamadı

Asgari ücret zam yağmurunu tetikledi! Ekmekten peynire her şeye zam yağdı... Markete gidenler gözlerine inanamadı

Milyonlarca çalışanın beklediği 2023 asgari ücret zammı açıklandı. Açıklana yeni asgari ücret sonrası zincir marketlerde zam yağmuru başladı. Ekmekten peynire her şeye zam geldi. Sosyal medyada paylaşılan gıda fiyatları vatandaşları şoke etti. Peki 2023 asgari ücret zammı ne kadar oldu? Asgari ücret zammı belli oldu mu? İşte detaylar…

Asgari ücret zammı 2023 belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni asgari ücret sonrası zincir marketler harekete geçti. Marketlere giden vatandaşlar karşılaştıkları fiyatlar sonrası hayatının şokunu yaşadı. Sosyal medyada paylaşın gıda fiyatları viral oldu. Marketlerinin yeni oyunu çözüldü. İşte zincir marketler tarafından yapılan zamlı gıda fiyatları….

ZİNCİR MARKETLERİNİN YENİ OYUNU İFŞA OLDU

Milyonlarca çalışanın beklediği 2023 asgari ücret zammı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de yaptığı açıklama sonrası zincir marketleri zam yağmuruna başladı. Daha zamlı maaşlarını alamayan vatandaşlar gıda fiyatlarında yapılan oyunla hayatının şokunu yaşadı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler herkesi isyan ettirdi.

GIDA FİYATLARINA YÜZDE 100 ZAM YAPTILAR

Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda temel gıdadan temizliğe kadar onlarca ürüne zam geldiği görülüyor. Banyoda mutfakta evin her yerinde temizlik için kullanılan bir çamaşır suyu 2022’ye 19 lira 90 kuruşluk fiyat ile başlamıştı, gün geçtikçe o da zamlandı fiyatı Ekim ayında 32 lira 90 kuruşa, Kasım ayında 37 lira 90 kuruşa, Aralık ayında 42 lira 90 kuruşa yükseldi.

jkjkjk-2.jpg

32’li tuvalet kâğıdı ise sadece bir ay önce 120 liraya satılırken bugünkü satış fiyatı ise 200 lira oldu. Hatta bazı market ve markalarda 250 liraya kadar çıktı. Bir kilo çiğ köftenin fiyatı 2 ay önce 49 lira 90 kuruştu Aralık ayında ise 69 lira 90 kuruşa yükseldi.

EKMEK FİYATI 5 LİRAYA KADAR ÇIKTI

Gazlı içecekler de zamlandı, 2021 yılında 9 lira 50 kuruş olan bir içecek 2022 yılında artık 30 lira zam oranı yüzde 200’ü aştı. Ekmek fiyatı ise İstanbul’da 5 liraya kadar yükseldi.

ghghgh-1.jpg

VATANDAŞLARDAN SERT TEPKİ

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler vatandaşları isyan ettirdi. Eski ve yeni fiyatları paylaşan kullanıcılar zincir marketlere sert tepki gösterdi. Bu kadarı da olmaz!

YENİ ASGARİ ÜCRET 2023 NE KADAR OLDU?

Bilindiği üzere Asgari Ücret Komisyonu'nun yaptığı üç toplantıda sonuca ulaşılamamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün kameralar karşısına geçerek yaptığı konuşmada "Çalışan ve işveren tarafları maalesef ortak bir rakamda anlaşamadılar." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklamasıyla asgari ücret zammını da açıkladı. Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak net asgari ücret miktarının 8500 TL olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN