Asgari ücretin ardından çalışanlara bir müjde daha! Herkese maaşa ek 1000 lira daha ödenecek... Yeni yıl bereketiyle geldi

Asgari ücretin ardından çalışanlara bir müjde daha! Herkese maaşa ek 1000 lira daha ödenecek... Yeni yıl bereketiyle geldi

Son dakika haberi: Milyonlarca çalışan asgari ücrete gelecek zammı dört gözle beklerken yaşanan son dakika gelişmeleri tüm Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Asgari ücrete gelecek olan zam öncesi çalışanlara verilecek olan yemek ve ısınma yardımlarının detayları belli oldu. Hane başına ödenecek miktar belli oldu. İşte gelecek olan taslakla ilgili detaylar...

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammında sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ederken gelen son dakika tüm Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Sigortalı çalışanlara verilecek olan yemek ve ısınma yardımının detayları resmen belli oldu. Herkese maaşa ek 1000 lira verilecek. Hemen başvurun hesabınıza paranız yatsın. İşte son dakika haberinin detayları...

ÇALIŞANLAR BU HABERLE BAYRAM EDECEK

Devlet tarafından ailelere olan maddi destekler artmaya devam ediyor. Gelen son dakika haberi tüm çalışanları sevince doğdu. Hazırlanan yeni taslağa göre elektrik, doğal gaz ve diğer ısınma giderleri için için verilen 1000 liraya kadar ödemelerin, çalışana mevcut ücretine ilave olarak yapılması gerekiyor. Yani ödemeler maaşın içerisinde değil, maaşa ek olacak.

MAAŞA EK OLARAK 1000 TL ÖDEME YAPILACAK

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar 3 Kasım tarihinde çıktı. Fakat daha Resmi Gazete'de 9 Kasım'da yayınlandı. Çıkan taslağa göre çalışanların maaşlarına ek olarak elektrik, doğalgaz ve ısınma giderlerine karşılık olmak için 1000 TL ödeme yapılacak.

hghghg-1.jpg

Taslağa göre elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 30 Haziran 2023 tarihine kadar mevcut maaşların üstüne ek olarak 1000 TL verilecek. Bu durumda, işveren tarafından çalışana 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılan bu ödemelerin tamamı istisna kapsamında olacak ve ödemeler üzerinden gelir vergisi hesaplanmayacak.

GELİR İDARESİ TARAFINDAN VERİLEN ÖRNEK

Bir çalışan aylık brüt 10 bin lira ücret geliri ve bin lira da sosyal yardım ödemesi olmak üzere 11 bin lira ücret geliri elde ediyor. İşveren çalışana elektrik, doğalgaz giderleri için ücretine ilave olarak 1000 lira tutarında bir ödeme yapmaya başlasın.

nhhnhn.jpg

Bu durumda işveren tarafından çalışana sosyal yardım dahil 11 bin liralık ücretine ilave olarak yapılan 1000 lira tutarındaki ödemenin tamamı istisna kapsamında olacak. İşverenin ilave bir ödeme yapmadan çalışana yaptığı sosyal yardım ödemesi için, elektrik, doğalgaz giderlerine karşılık olarak yapıldığını ileri sürerek bu tutarın Gelir Vergisi’nden istisna edilmesi mümkün olmayacak.

İşveren eğer öteden beri çalışana elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık ücretine ilave olarak bir ödeme yapıyorsa, bu ödeme de ücret bordrosunda yakıt, ısınma yardımı olarak gösteriliyorsa 1000 lirayı aşmamak şartıyla istisnadan yararlanılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN