Asgari ücretin üstünde maaş alanlara kötü haber! Özgür Erdursun sosyal medya hesabından duyurdu

Asgari ücretin üstünde maaş alanlara kötü haber! Özgür Erdursun sosyal medya hesabından duyurdu

Asgari ücretli çalışan milyonlarca kişiye soğuk duş! Yıl başının yaklaşmasıyla maaşlara yapılacak olan zamlar merak konusu olurken vatandaşlar 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret ne kadar olacak?' soruları merak konusu oldu. SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan flaş bir uyarı yapıldı. Asgari ücretin üstünde maaş alanlara kötü haber! Bu kişiler dezavantajlı duruma düşecek. Hemen kontrol edin. İşte Özgür Erdursun'un asgari ücret açıklaması...

2024 yılı asgari ücret zammı milyonlarca çalışan tarafından merak konusu oldu. Artan enflasyon ile birlikte vatandaşlar maaşlarına okkalı zam beklerken uzmanlardan peş peşe yeni uyarılar gelmeye devam ediyor. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan kritik uyarı geldi. Asgari ücretin üstünde maaş alanlara kötü haber! Erdursun üstüne basa basa uyardı. Emekli aylıklarında dezavantajlı duruma düşecekler. Hemen kontrol edin. İşte son dakika asgari ücret haberinin detayları...

ÖZGÜR ERDURSUN UYARDI: ASGARİ ÜCRETİN ÜSTÜNDE MAAŞ ALANLAR DİKKAT!

Asgari ücret ile ilgili çeşit çeşit zam haberleri yayılırken SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan kritik uyarı geldi. Emekli aylıkları ve asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdursun, asgari ücretin üstünde maaş alanları uyardı. Özgür Erdursun paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

  • "1 Ocak 2024'de SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ortalama %40 oranında enflasyon farkı verilecek.
  • 7.500 TL'ye tamamlanan en düşük emekli aylığı da 10.000 TL'ye yükseltilecek gibi gözüküyor!
  • Çok çalışan, çok prim günü olanlar ile asgari ücretin üstünde çalışarak daha fazla sigorta primi ve vergi ödeyenler emekli aylıklarında dezavantajlı duruma düşecek!"

asgari-ucretin-ustunde-maas-alanlara-kotu-haber-ozgur-erdursun-sosyal-medya-hesabindan-duyurdu.jpg

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Ekonomist Muhammet Bayram asgari ücrete yönelik tahmininde şu ifadeleri kullandı;

"Ciddi bir zam olmasını bekliyoruz. Burada işvereni de düşünmek gerekiyor. Enflasyonist ortamlarda enflasyon yükü ya işverene ya da çalışana yüklenir. Burada emeğe fazla yüklenmeden. Avrupa’daki rekabet koşulları dikkate alınmalı. Geçtiğimiz dönemde asgari ücret 450 dolar rekor seviyedeydi. Dolar kurunun artmasıyla beraber 400 dolarlara düştü. Şu anda yeni asgari ücret düzeyinin 500 doları aşmasını bekliyoruz. 15 bin 500 civarında en düşük asgari ücretin olması bekleniyor.

Burada enflasyon karşısında asgari ücretli, emekli ezilmiş durumda. Asgari ücretin artmasıyla birlikte diğer kalemler de etkilenecek. Ben 15 bin 500 TL düzeyinde asgari ücret bekliyorum. Burada işverene maliyeti önemli, işverenin yüzde 14 sigorta yapı, işverenin yüzde 15.5 ve yüzde 2 payları var. Bu kısılabilir. Günlük asgari ücret destekleme tutarı var. Bu işverenlere yetmiyor. Çalışanların alım gücü artırılabilir."

asgari-ucretin-ustunde-maas-alanlara-kotu-haber-ozgur-erdursun-sosyal-medya-hesabindan-duyurdu-2.jpg

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Aralık ayı başında 2024 yılı asgari ücretini belirlemek için komisyonumuz toplanacaktır. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN