Asgari ücretle beraber bu ödemelere de zam gelecek! İşsizlik ve engelli aylığı, sağlık sigortası primi... İşte beklenen zamlar

Asgari ücretle beraber bu ödemelere de zam gelecek! İşsizlik ve engelli aylığı, sağlık sigortası primi... İşte beklenen zamlar

Ülkemizde yer alan 7 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren zamlar, bu ödemeleri alanları da yakından ilgilendiriyor. Milyonların beklediği zamların 2024 yılı itibariyle belirlenmesi beklenirken, enflasyon oranına göre güncel tahminler paylaşılmaya başladı. Asgari ücret için konuşulan rakamlar 65 aylıkları, genel sağlık sigortası primi, işsizlik maaşı ödemelerini de etkileyecek. İşte tüm detaylar...

Milyonların yakından takip ettiği asgari ücretlerinin kesinleşmesi için sadece 2 aylık enflasyon verisi kaldı. Temmuz ayından itibaren açıklanan 4 aylık enflasyon verilerine göre asgari ücret tahminleri paylaşılmaya başlandı. Aralık ayı itibariyle toplantılara başlayacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararına göre yeni zamlar belirlenecek.

ASGARÜ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN GELECEK?

Asgari ücrete gelen zamların yanı sıra işsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı ve engelli aylıklarına da zam gelecek. Asgari ücret kapsamında izlenen yol ise şu şekilde;

  • Yıl sonunda Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak.
  • Yeni asgari ücret belirlenecek.
  • Yeni asgari ücret 2023 Ocak ayından itibaren geçerli olacak.

kredi-ertelemeleri-nasil-yapilir-kr-b2gm.jpg

ZAMLI ASGARİ ÜCRET

Hürriyet tarafından paylaşılan Burak Taşçı'nın haberine göre asgari ücrette yüzde 30 - 55 oranında zam bekleniyor. Asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması halinde 14 bin 822 TL, yüzde 55 zam yapılması halinde 17 bin 763 TL olması bekleniyor.

ZAMLI İŞSİZLİK MAAŞI

Asgari ücret zammının ardından işsizlik maaşına da zam bekleniyor. Yüzde 30 oranında zam yapılması halinde 6 bin 922 TL, yüzde 55 zam yapılması halinde 8 bin 253 TL'ye yükselecek.

En yüksek işsizlik maaşı ise yüzde 30 zam yapılması halinde 13 bin 845 TL'ye, yüzde 55 zam yapılması halinde 16 bin 507 TL'ye yükselecek.

ZAMLI GSS AYLIKLARI

Genel Sağlık Sigortası primlerine yüzde 30 oranında zam yapılması halinde aylık 402 TL, yüzde 55 zam yapılması durumunda 623 TL'ye yükselecek.

ZAMLI 65 YAŞ AYLIKLARI

65 yaş aylıkları yüzde 30 zammın ardından 4 bin 139 TL'ye, yüzde 55 zammın ardından 4 bin 935 TL'ye yükselecek.

ZAMLI ENGELLİ AYLIKLARI

Engelli aylıklarında yüzde 40 - 69 engellilik oranlarına yüzde 30 zam gelmesi halinde 3 bin 411 TL, yüzde 55 zam gelmesi halinde 4 bin 67 TL olacak.

Yüzde 70 ve üzeri engeli bulunanlara ise yüzde 30 zam gelmesi halinde aylık 4 bin 956 TL, yüzde 55 zam gelmesi halinde 5 bin 910 TL'ye yükselecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN