Asgari ücrette eski sisteme dönülüyor! Bakan resmen duyurdu… Kötü haber

Asgari ücrette eski sisteme dönülüyor! Bakan resmen duyurdu… Kötü haber

Milyonlarca çalışanın merak ettiği 2024 asgari ücret zammıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, resmen eski sisteme geri dönüldüğünü açıkladı. Temmuz ayında yapılan ara zamma değinen Işıkhan, artık bu uygulamayı yapmayacaklarını işaret ederek tek zam üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında dün kabine yeniden bir araya geldi. Kabine sonrası basının sorularını yanıtlayan Bakan Vedat Işıkhan, 2024 yılı asgari ücretle ilgili tek zam sinyali verdi.

Bakan Işıkhan, “Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

asgari-ucret-2024-1.jpg

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TARAFINDAN BELİRLENECEK

Asgari ücret, yasalara göre işçi, işveren ve hükümet kolundan beşer temsilci olacak şekilde 15 kişinin oluşturduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nca toplantıya çağrılıyor ve yeni asgari ücreti belirlemek için yapılan çalışmalar kapsamında teamül üzerine Aralık’ta 4 defa bir araya geliyor.

asgari-ucret-2024-2.jpg

Bakanlık tarafından belirlenen üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, minimum 10 üyenin katılım sağlamasıyla toplanıp oy çokluğu ile karara varıyor. Oyların eşit olması durumunda başkanın yer aldığı tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN