Asgari ücrette kimsenin beklemediği rakam geliyor! İsmail Saymaz canlı yayında açıkladı... Küçük dilinizi yutacaksınız

Asgari ücrette kimsenin beklemediği rakam geliyor! İsmail Saymaz canlı yayında açıkladı... Küçük dilinizi yutacaksınız

Yeni yıla sayılı günler kala gözler asgari ücret zammına çevrilmiş durumda. 1 Aralık'ta ilk toplantısı yapılması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesi ekonomistlerden peş peşe tahminler gelmeye devam ediyor. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 2024 yılı asgari ücret zammı kaç TL olacak?' sorularını araştırırken ünlü gazeteci İsmail Saymaz'dan flaş bir açıklama geldi. Asgari ücrette kimsenin beklemediği rakam geliyor! İsmail Saymaz canlı yayında açıkladı.

Asgari ücret zammı ile ilgili peş peşe bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni yılda asgari ücret zammın ne kadar olacağı merak konusu olurken ekonomistlerden peş peşe tahminler gelmeye devam ediyor. Enflasyondaki artışa göre yapılması planlanan zam öncesi ünlü gazeteci İsmail Saymaz'dan flaş bir duyuru geldi. Asgari ücrette kimsenin beklemediği rakam geliyor. İsmail Saymaz canlı yayında duyurdu! Rakamı görünce küçük dilinizi yutacaksınız. İşte 2024 asgari ücret zammı ve detaylar...

ASGARİ ÜCRETE REKOR ZAM GELİYOR

Asgari ücret zammı için kritik viraja doğru gidiyoruz. Aralık ayında işçi işverenin 2024 asgari ücret zammını belirlemek için bir araya gelecek. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 2024 asgari ücret zammı kaç TL olacak?' sorularını araştırırken ekonomistlerden önemli tahminler gelmeye devam ediyor.

asgari-ucrette-kimsenin-beklemedigi-rakam-geliyor-ismail-saymaz-canli-yayinda-acikladi-kucuk-dilinizi-yutacaksiniz-1.jpg

Kulislerde asgari ücretin ortalama 17 bin TL civarında olmasının beklendiği konuşulurken milyonlarca çalışan "2024 yılı asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?" sorularına yanıt ararken, çok konuşulacak yeni bir rakam ortaya atıldı.

İSMAİL SAYMAZ CANLI YAYINDA AÇIKLADI: KÜÇÜK DİLİNİZİ YUTACAKSINIZ!

Ünlü gazeteci İsmail Saymaz kulislerden aldığı flaş bilgiyi duyurdu. Asgari ücrette kimsenin beklemediği rakam geliyor. İsmail Saymaz canlı yayında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ben asgari ücretin 15 bin 900 TL ile 17 bin 500 TL arasında bir yere oturacağını düşünüyorum. Ama eğer enflasyon yüzde 70'leri döverse bu durumda Cumurbaşkanı yerel seçimi de göz önünde bulundurarak 'Ben asgari ücretliyi de ortada bırakmıyorum' deme adına; şok bir hamleyle bence 18 bin TL'ye kadar yükseltebilir."

asgari-ucrette-kimsenin-beklemedigi-rakam-geliyor-ismail-saymaz-canli-yayinda-acikladi-kucuk-dilinizi-yutacaksiniz.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAM TOPLANTILARI NE ZAMAN?

Asgari ücret zam pazarlığı başlıyor. İlk görüşme tarihini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı. Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 1 Aralık tarihinde toplanacağını duyurdu.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, CNN Türk canlı yayınında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarını aktardı.

Dicle Canova'nın açıklaması şu şekilde: "Asgari ücrette ilgili görüşmeler Aralık'ın ilk haftası bekleyecek. Cevdet Yılmaz'a öncelikli sorduğumuz konu buydu. Asgari ücretle ilgili tek zama uyulup uyulmayacağı, zam oranı ne olacak? Muhalefetten gelen 17 bin 500 lira önerisine bakışı ne? şeklinde sorular yönelttik. Cevdet Yılmaz müzakerelere işaret etti, net bir açıklama yapmadı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görüşmeler öncesi net bir yorum yapmak istemedi. 'Müzakereler 3'lü yürütülüyor' dedi. Kamu kadar işçi ve işveren kesiminin ne diyeceği önemli olacak vurgusunu yaptı. Kamunun bu süreçte dengeyi gözeteceğinin altını çizdi. Bu yıl asgari ücrete yüzde 114 artış yapıldığını vurguladı. 'Ciddi tedbirler alındı' dedi. Vergi muafiyetinin bütçeye getirisinin 500 milyar TL olduğunun altını çizdi. Bu yıl müzakere masasına hükümet ne getirecek, muhalefetin önerdiği rakama ne diyor? Bu konulara girmedi. Üclü müzakere masasını bekleyelim demekle yetindi. Ücret artış talepleri ile birlikte mal ve hizmet fiyatlarında artışın yaşanmasına ilişkin uyarıları da vardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN