Avrupa’dan daha iyi mücadele ediyoruz

Avrupa’dan daha iyi mücadele ediyoruz

Arama motorlarında doğru ve güvenilir bilginin ön sıralarda çıkması için çabaladıklarını belirten BKM Genel Müdürü Canko, dijital dolandırıcılara karşı uyardı. Canko “Dolandırıcılıkla mücadelede Avrupa’dan 10, dünyadan ise 12 kat daha iyi durumdayız” dedi.

MUSTAFA FİDAN-İSTANBUL

Bankaların ortak platformu Bankalararası Kart Merkezi (BKM), finansal tüketicileri dolandırıcılara karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko “Dijital dünyada böylesine fazla ayak izi bıraktığımız bir dönemde, BKM olarak bilgi güvenliğinin geri plana atılamayacak derecede önemli olduğunu her platformda vurguluyoruz. Ödeme alışkanlıklarımız değişirken ve nakit kullanımımız giderek azalırken, günden güne hayatın her alanında daha fazla kart kullanıyoruz. Bu değişim dolandırıcılık yöntemlerine de yansıyor; sosyal mühendislik, siber dolandırıcılık gibi yeni dolandırıcılık türleri hayatımıza giriyor” diye konuştu. 

19-10/08/bkm-genel-muduru-canko.jpg
BKM Genel Müdürü Soner Canko

Canko, şunları söyledi: “Dolandırıcılık teşebbüslerinin yüksek olduğu sektörler de kullanıcıların güvenliğini sağlamaya yönelik uygulamalarını her geçen gün iyileştiriyor. Dolandırıcılıkla mücadelede Avrupa’dan 10, dünyadan ise 12 kat daha iyi durumdayız. Ülkemizdeki dolandırıcılığın yüzde 86 gibi büyük bir bölümünün sosyal mühendislik yöntemleriyle yani kullanıcıların duygularına hitap eden yöntemlerle yapıldığını söyleyebiliriz. Bu sonuç, dolandırıcılığa karşı tedbir alma konusunda en büyük işin kullanıcılara düştüğünü gösteriyor.” Başarılı oyuncu Demet Evgar’la birlikte hayata geçirdiği ‘Palavra!’ reklam kampanyasının devamı niteliğindeki ikinci reklam filmi de izleyicilerle buluşturdu. Dolandırıcıların kullandığı yöntemlerin mizahi bir üslupla anlatıldığı kampanya kapsamında daha önce ‘Palavra’ şarkısını seslendiren ve klibin başrolünde yer alan Demet Evgar, bu kez ‘Sana Ne!’ şarkısını bilgi güvenliğine yönelik farkındalığı artırıcı sözlerle seslendiriyor. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN