Bakanlık harekete geçti o kişilere müjde geldi! Her ay 10.125 lira hesaplara yatacak

Bakanlık harekete geçti o kişilere müjde geldi! Her ay 10.125 lira hesaplara yatacak

Bakanlık harekete geçti o kişilere müjde geldi. Bakanlık tarafından belirlenen şartları sağlayan o kişilerin hesabına her ay 10.125 lira yatacak. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tüberküloz (verem) ve Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığı ile mücadele eden vatandaşlar için önemli bir destek programı başlattı. Belirli şartları sağlayan hastalar, bakım desteği ve nakdi yardımlar kapsamında yılda 121 bin 500 TL'ye kadar ödeme alacak.

TÜBERKÜLOZ VE SSPE HASTALARINA YILLIK 121 BİN 500 TL DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tüberküloz (verem) ve Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalarına yönelik başlattığı yeni destek programı ile ekonomik zorluk yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Destek ödemeleri, hastaların bakımını üstlenen kişilere yönelik aylık 10 bin 125 TL olarak yapılacak. Bu ödeme, yıllık toplamda 121 bin 500 TL’ye kadar ulaşacak.

AYLIK 10 125 TL ÖDEME SAĞLANACAK

Bakanlık tarafından sağlanan bu destek, her ay belirli şartları karşılayan hastaların bakımını üstlenen kişilere ödenecek. Aylık 10 bin 125 TL’lik ödemeler, hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak veya PTT şubeleri aracılığıyla nakit olarak çekilebilecek. Bu ödeme, hastaların bakım ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir destek sağlıyor.

aile-ve-sosyal-1.jpg

DESTEK ÖDEMELERİNİN ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlattığı bu yardım programından faydalanabilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Verem ve SSPE hastaları, bakanlığın belirlediği sağlık kriterlerini ve gelir durumunu karşılayan vatandaşlar, bu yardımlardan faydalanabilecek. Bakanlık, bu yardımların dar gelirli vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacağını belirtiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yeni destek programıyla, kronik hastalıklarla mücadele eden ve ekonomik olarak zor durumda olan hastaların bakım masraflarını karşılamayı hedefliyor. Bakanlık yetkilileri, programın, hastaların sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlaması ve yaşam kalitelerini artırması amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN