Bakanlık resmen duyurdu: EYT'li EYT'siz farketmiyor emeklilerin maaş ve ikramiye tarihi belli oldu

Bakanlık resmen duyurdu: EYT'li EYT'siz farketmiyor emeklilerin maaş ve ikramiye tarihi belli oldu

Son dakika haberi... Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağını araştırmaya başladı. Vatandaşlar 'Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? 2023 bayram ikramiyeler kaç TL?' sorularını araştırırken bakanlıktan resmi açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaptığı açıklamada maaş ve ikramiye ödemelerinin tarihini duyurdu. EYT'li EYT'siz herkes o tarihlerde alacak! İşte bayram ikramiyelerini hesaplara yatacağı tarihler...

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasının ardından gözler bayram ikramiyelerine çevrilmişti. Yapılan son açıklama ile birlikte 1.100 TL olan bayram ikramiyeleri 2 bin TL'ye çıkarılmıştı. Gelen haberle milyonlarca emekli heyecana boğulurken gözler ikramiyelerin yatacağı tarihe çevrildi. Beklenen haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emeklilere maaş ve ikramiye ödemelerinin yatacağı tarihleri açıkladı. EYT'li EYT'siz milyonlarca emekli o tarihlerde bayram ikramiyelerini alacak. Peki bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? 2023 bayram ikramiyeleri ne kadar? İşte detaylar haberimizde...

SON DAKİKA: EMEKLİLERİN MAAŞ VE İKRAMİYE TARİHLERİ BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merak edilen emekli maaşı ve ikramiye ödemelerinin ne zaman yatırılacağını açıkladı. Bakanlık ödemelerin Ramazan Bayramından önce yapılacağını duyurdu.

hghghg-69.jpg

SSK İÇİN İKRAMİYE TARİHLERİ

SSK kapsamında aylık alanların aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri;

  • Ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanların 14 Nisan tarihinde,
  • Ödeme günü 21, 22, 23 olanların 15 Nisan tarihinde,
  • Ödeme günü 24, 25, 26 olanların 16 Nisan tarihinde yapılacak.

Bakanlık, emekli sandığı kapsamında aylık alanların Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ise 19 Nisan’da yatırılacağını açıkladı. Öte yandan Nisan ayında maaş almaya başlayan EYT'liler de bu tarihlerde ikramiyelerini ve maaşlarını alabilecekler.

hjjhjh-23.jpg

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Emekli bayram ikramiyesine yapılacak zam oranı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından açıklandı.

Buna göre; Emekliye bayram ikramiyesi 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildi. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekliye 2 bin lira ödeme yapılacak.

hghghg-70.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Şehit yakınları ve gaziler

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Ölüm aylığı alanlar

Şeref aylığı alanlar

Geçici köy korucuları

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Şampiyon sporcular,

Terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ve yaşamını yitirenlerin hak sahipleri.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN