Bloomberg duyurdu: Türkiye gri listeden çıkabilir

Bloomberg duyurdu: Türkiye gri listeden çıkabilir

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kaynakları, Türkiye'nin kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadelede kaydettiği ilerlemelerin ardından önümüzdeki ay “gri liste”den çıkarılabileceğini aktardı.

Paris merkezli Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kaynakları, bu ay başlarında Türkiye'de gerçekleştirilen incelemelerde, yasadışı para akışlarını engelleme çalışmalarında önemli ilerlemeler kaydedildiğini aktardı.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre, bu Singapur'daki FATF genel kurulunun 28 Haziran'daki son gününde Türkiye'nin artan denetim altındaki yetki alanları listesinden çıkabileceği anlamına geliyor.

FATF'ın Türkiye'yi listeden çıkarabilmesi için üyelerin nitelikli çoğunluğunun bu karara destek vermesi gerektiğini belirten kaynaklar, birkaç aksi oyun bile süreci uzatabileceğini söyledi. Üyeler arasında ülkeler ve Avrupa Komisyonu gibi organizasyonlar yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN