Borç kapatma kredisi nedir, başvuru nasıl yapılır? İşte borç kapatma kredisi veren bankalar

Borç kapatma kredisi nedir, başvuru nasıl yapılır? İşte borç kapatma kredisi veren bankalar

Bankalar, farklı kanallara borcu olan vatandaşlar için 60 bin TL'ye kadar 'borç kapatma kredisi' veriyor. 36 ay vadeli olarak yapılacak kredi ödemelerinde daha hızlı ödeme yapmak isteyenler için 24 ay vadeli ödeme seçeneği de sunuluyor. İşte, Türkiye İş Bankası, ING Bank, Finansbank, TEB, Denizbank, Garanti, Akbank, Yapı Kredi borç kapatma kredisi faiz oranları...

Ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar ve koronavirüs salgınıyla iş hacmi daralan dükkan sahipleri, çareyi banka kredilerinde buldu. Türkiye İş Bankası, ING Bank, Finansbank, TEB, Denizbank, Garanti, Akbank, Yapı Kredi özellikle son 2 yıldır birçok yere borçlanan vatandaşlar için 60 bin TL'ye kadar yeni 'borçları kapatma kredisi' paketini duyurdu.

BORÇ KAPATMA KREDİSİ NEDİR?

Özel bankalar, düzenlediği kredi kampanyalarıyla pek çok kesime ve ihtiyaca hitap ederken şimdi de yeni bir kredi kampanyasıyla borcu bulunan vatandaşların dikkatini çekti.

Başka bankalara borcu bulunan vatandaşların toplam borcunu kapatması için kolaylık sağlanmasını hedefleyen baz özel bankalar, 60 bin TL'ye kadar 'borçları kapatma kredisi' veriyor. 36 ay vadeli olarak yapılacak kredi ödemelerinde daha hızlı ödeme yapmak isteyenler için 24 ay vadeli ödeme seçeneği de sunuluyor.

'Borçları kapatma kredisi' alan vatandaşlar dilerlerse kredi borcunu 3 ay sonra ödemeye başlayabilecek.

BORÇ KAPATMA KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ? İŞTE FAİZ ORANLARI

* ING Bank: %1,35

* QNB Finansbank: %1,39

* TEB: %1,45

* Türkiye İş Bankası: %1,60

* Denizbank: %1,90

* Garanti Bankası: %1,91

* Akbank: %1,86

*Yapı Kredi: %2,11

BORÇ KAPATMA KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bankalar, 'borç kapatma kredisi' ile tüm borçları kendi bünyesinde topluyor. Daha önce mevcut borçlarla ilgili icralık bir durum olmadıysa ve aynı zamanda avukatlık bir işlem yapılmadıysa, gelir durumu yeterli ve kredi notu yüksek olan bir vatandaş, 'borç kapatma kredisi'nden faydalanabilir.

Borçları kapatma kredisi başvurusu için kimlik belgesi ve gelir belgesi yeterli olacak. İnternet üzerinden başvuru ve telefon yöntemi ile başvuru kabul edilmemekle birlikte müşterilerin mutlaka banka şubelerine gitmeleri gerekiyor. Faiz oranları ise başvuran kişinin kredi puanını göre belirlenecek.

Borç kapatma kredisi başvurusu için ilgili bankanın şubesine gitmeniz gerekiyor, internet üzerinden başvuru yapılamıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN