Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır? İşte en basit yöntemle ev kredisi hesaplama

Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır? İşte en basit yöntemle ev kredisi hesaplama

Konut kredisi hesaplama formülü, "Kalan Ana Para Tutarı X Kredi Faiz Oranı + BSMV+ KKDF = Ödenecek Tutar" şeklindedir. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, bankaların en uygun ev kredisi kampanyalarını yakından takip ediyor. Bütçenize uygun kredi paketiyle kira öder gibi ev satın almanız mümkün. Konut kredisi hesaplama aracı ile bankaların kredi seçeneklerine göz atabilirsiniz. İşte, konut kredisi hesaplama yöntemi...

Konut kredisi hesaplama, internet üzerinden gerçekleştirmek mümkün. En uygun kredi türünü, kredi faizi, kredi ödeme tutarı ve kredi vade tutarı gibi bilgileri öğrenmek için bankaların şubelerine gitmenize gerek yok. En uygun kredi hesaplama işlemi için ev kredisi faiz ve geri ödemelerle ilgili tüm bilgilerini öğrenmek için bankaların konut kredisi hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Ev kredisi için en uygun faiz oranına, kredi faiz hesaplama detaylara bankaların kredi hesaplama aracından ulaşabilirsiniz.

KONUT KREDİSİ NASIL HESAPLANIR?

Konut kredileri gelir düzeyine uygun olarak tercih edilebilir. Uygun geri ödeme ve vade seçenekleri de göz önünde tutulmalıdır. Düşük faizli ev kredileri alınarak her bütçeye uygun olarak kredi geri ödemeleri yapılabilir.

Ev sahibi olmak isteyen kişiler kira öder gibi ev sahibi olabilirler. Ev kredisi alınırken kredi notu ve gelir düzeyi göz önünde tutulur. Bunun ardından ise onay verilen krediye göre kredinin başlangıcında eve banka lehine ipotek konulur. Borcun bitmesi ile bu ipotek ortadan kaldırılır.

Konut kredisinde alınan konut ekspertiz değerinin yüzde 75'i kadar kullandırılır. Ayrıca yüzde 25'lik bir peşinat olması da gerekir. Konut kredisi hesaplamalarında istenilen vade ve faiz oranına göre de taksit tutarı belirlenir.

EN BASİT YÖNTEM İLE EV KREDİSİ NASIL HESAPLANIR?

Kredi hesaplama işlemlerinde uygulanacak formül, "Kalan Ana Para Tutarı X Kredi Faiz Oranı + BSMV+ KKDF = Ödenecek Tutar" şeklindedir.

Burada KKDF yani Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu aylık faiz üzerinden hesaplanan bir fondur ve taksit tutarı ile birlikte tahsil edilmektedir.

BSMV yani Banka Sigorta Muameleleri Vergisi ile kredi işlemlerinden doğan ve banka tarafından krediyi kullanan kişiden devlete ödenen vergidir. Aylık faizi yüzde 5 olarak hesaplanan bu vergi de taksit tutarı ile birlikte tahsil edilir.

Ev alınırken satın alınan evin anaparasına banka faiz oranı da eklenir. Buna göre vade ve taksit sayısı da belirlenir. Her bütçeye de uygun olarak ödeme planı oluşturulur. Bu şekilde aylık taksitler ile birlikte belirlenen sürede ev alınabilir. Bu nedenle faiz oranı için de bankalar arasında iyi bir araştırmalar yapılmalı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN