Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ev kredisi faiz oranları düştü! İşte konut kredisi hesaplama

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ev kredisi faiz oranları düştü! İşte konut kredisi hesaplama

Konut kredisi faizleri düşürüldü. Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ev kredisi faiz oranlarında güncelleme yaptı. Merkez Bankası'nın kurumsal ve ticari kredi paketlerinde yüzde 2'lik faiz indirimi yapmasının ardından devlet bankaları da kredi faiz oranlarında indirime gitti. İşte, en uygun konut kredisi ve güncel faiz oranları...

Konut kredisi hesaplama son günlerde yoğun ilgi görüyor. Zira, Merkez Bankası'nın 200 baz puan indirime gitmesiyle beraber bankaların kredi faiz oranları da güncellendi. Özellikle Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank olmak üzere devlete bağlı bankaların cazip konut kredisi kampanyaları, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Koronavirüs salgını öncesi ev sahibi olma hazırlığında olan vatandaşlar bu hayallerini ertelerken, en uygun ev kredisi veren bankaların faiz güncellemesiyle birlikte yeniden hazırlıklara başladı.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Ziraat Bankası ve Vakıfbank konut kredisi faiz oranını yüzde 1.37 olarak uygularken, Halkbank konut kredisi faiz oranı ise yüzde 1.38 olarak belirlenmişti. Yapılan kredi faiz indirimi açıklaması sonrasında üç kamu bankasının konut kredisi faiz oranı 1 milyon liraya kadar olan konut kredisi talepleri için yüzde 1.29 ve 1 milyon üzeri konut kredisi başvuruları için ise 1.34 olarak revize edildi.

Yapılan faiz indirimi sonrasında 120 ay vadeli 100 bin TL konut kredisi ödemesi aylık 1.642,78 TL seviyesine düşerken 60 ay vadeli konut kredisi aylık taksit tutarı ise 2 bin 402 TL'ye geriledi. 60 ay vadeli konut kredisi geri ödemesi 144 bin 255 TL olarak hesaplanırken 120 ay vadeli kredi geri ödemesi ise 197 bin 144 TL olarak gerçekleşecek.

BANKALARIN KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI (KASIM 2021)

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1.29

Halkbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.29

Vakıfbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.29

TEB Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1.58

Garanti Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1.52

İş Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1.38

HSBC konut kredisi faiz oranı yüzde 1.74

QNB Finansbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.48

Akbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.39

ING Bank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.52

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Ev alınırken satın alınan evin anaparasına ilave olarak banka faiz oranı da eklenir. Buna göre vade ve taksit sayısı da belirlenir. Aynı zamanda her bütçeye de uygun olarak ödeme planı oluşturulur. Bu şekilde aylık taksitler ile birlikte belirlenen sürede ev alınabilir. Bu nedenle faiz oranı için de bankalar arasında iyi bir araştırmalar yapılmalı. Bunda da en uygun faiz oranları araştırılmalıdır.

Ev sahibi olmak isteyen kişiler kira öder gibi ev sahibi olabilirler. Ev kredisi alınırken kredi notu ve gelir düzeyi göz önünde tutulur. Bunun ardından ise onay verilen krediye göre kredinin başlangıcında eve banka lehine ipotek konulur. Borcun bitmesi ile bu ipotek ortadan kaldırılır.

Bankaların konut kredisi hesaplama aracı ile, almak istediğiniz kredi türünü seçerek, kredi tutarı, ödeme sıklığı, vade, faiz oranını kendiniz belirleyip ödeme planını oluşturabilirsiniz.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

HALKBANK KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN