Bu ürün artık satılmayacak! Bakan Yumaklı açıkladı: Raflardan kaldırıyoruz

Bu ürün artık satılmayacak! Bakan Yumaklı açıkladı: Raflardan kaldırıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yasaklanacağını duyurmuştu. Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından limon sosunun üretimine izin verilmeyeceği marketlerdeki raflardan ve restoranlardaki masalardan kaldırılacağı açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, önceki gün, limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzının yasaklanacağını açıklamıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı yıl sonu itibariyle bu ürünlerin raflardan ve masalardan kalkacağını belirtti.

'SADECE LİMON ARAMASI, SU, TATLANDIRICI...'

"Nar da limon da Türkiye için çok önemli bitkisel üretim ürünleri kalemi" diyen Tarım Bakanlığı, konuyla ilgili "Sadece limon aroması, su, tatlandırıcı vesaire gibi girdilerle limon sosu ya da benzer isimlerle ürünler üretilip raflarda yerini alamayacak. Biz bu ürünlerin çok iyi de üreticisiyiz. Nar ekşisini doğrudan üretmek ya da limon suyunu doğrudan üreterek bu ürünlere katma değer sağlamak bakanlığımızın ebetteki çalışmaları arasında. Bu düzenlemelerle amacımız öncelikle tüketicilerimizi korumak. Tüketicilerimizin yanlış yönlendirilmesini engellemek ve bu sayede de ülkemizde katma değerli ürün üretimi artırmak. Ve bunun da ihracatımıza olumlu yansıyacağını düşünüyoruz" açıklaması yaptı.

Karar yayımlandıktan sonra da artık bu ürünlerin Türkiye'de üretilemeyeceğini söyleyen Kaplan, artık tamamen limon suyundan elde edilmiş ürünlerin ambalajlanarak satılacağını belirtti.

Piyasa kontrollerinin yapıldığı ifade edilen açıklamada; lokanta, restoran ile perakende satış yerlerinde tespitlerin olması durumunda 5996 sayılı kanun kapsamında gerekli yasal işlemin uygulanarak ürünlerin toplatılacağı belirtildi.

'PİYASADAKİ ÜRÜNLERİN ÇOĞUNDA LİMON YOK'

Yapılan araştırmalar sonucunda, limon soslarında limonun kendisine çok az rastlandığı ya da hiç rastlanmadığının belirtildiği açıklamada "Şu an maalesef piyasadaki ürünlerin büyük çoğunluğunda limon yok. Bazı ürünlerde çok az miktarlarda limon kullanılıyor ama kalan kısmı yine diğer bileşenlerden oluşuyor. Ama bu ürünler bu yıl sonu itibarıyla tamamen raflardan ve masalardan kalkacak. Buradaki kararda önceliğimiz kesinlikle halk sağlığı. Bu, halkımızın sağlığını korumak için aldığımız bir karar" ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN