Bunu alan geçen hafta paraya para demedi! Ne altın ne gümüş: Yatırımcının yeni gözdesi palladium oldu

Bunu alan geçen hafta paraya para demedi! Ne altın ne gümüş: Yatırımcının yeni gözdesi palladium oldu

Jeopolitik olaylar kapsamında kur ve faizler güvenini kaybetti. Yeni bir yatırımcı arayanlar ise gözünü palladiuma çevirdi. Gram altın yatırımının ardından palladium da yükselişler dikkat çekti. Son haftanın en çok kazandıran emtiası olan palladium yatırımcıların yeni gözdesi. İşte tüm detaylar...

Dünya gündeminde yaşanan olaylar yatırımcıları etkilemeye devam ediyor. Dolar kurundaki adım adım yükselişin ve gram altın fiyatlarındaki dalgalanmaların ardından yeni bir yatırım aracı için arayışa geçildi. Değerli madenler kapsamında son haftayı fazla yükseliş gösteren palladium emtia ürünü yüzde 9.4 yükselişle kapattı.

NE ALTIN NE GÜMÜŞ

Altın ve gümüş piyasasında yaşanan dalgalanmalar yatırımcıları yeniliklere açtı. Dolar kurunda yavaş yavaş yükselişler devam ederken, haftanın en çok kazandıran değerli madeni paylaşıldı. ABD Merkez Bankası (FED) kararlarının ardından yükselişler başladı.

Değerli metallerdeki artış yatırımcıların dikkatini çekerken, liderlik koltuğuna ne altın ne de gümüş oturdu. Altın haftayı yüzde 2.2, gümüş yüzde 6,8, platin ise yüzde 6.8 kazançla kapattı. Haftanın en çok yükselen değerli metali ise palladium oldu. Palladium sadece bir haftada yüzde 9.4 oranında yükseliş gösterdi.

palladium-bars.webp

FAİZ ARTIŞLARINDA SONA GELİND

Finans analistleri tarafından yapılan değerlendirmeye göre, ABD'de enflasyonların yavaşlamasıyla birlikte FED'in faiz artışlarında sona geldiği paylaşılıyor. Altın ve diğer değerli madenlerin fiyatlarındaki artışın nedeni olarak gösterildi. Metallere bakıldığında geçtiğimiz hafta bakır yüzde 3.9, kurşun yüzde 4.4 yükselirken, alüminyum yüzde 1.4, nikel yüzde 2.3 ve çinko 0.5 oranında azalış gösterdi.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) para politikasında sona geldiğine dair tahminler paylaşılıyor. Ekonomide yaşanan zayıflamaların ardından resesyon ihtimaline dönüşebileceği durumda metalleri etkilemeye başladı. Enerji emtiaları da geçtiğimiz hafta sert bir şekilde düşüş gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN