BYD'nin yeni modeli Türkiye'de yok satar! 1 milyon liralık süper lüks sedan geliyor

BYD'nin yeni modeli Türkiye'de yok satar! 1 milyon liralık süper lüks sedan geliyor

Çinli otomotiv devi BYD’nin bu yeni modeli Türkiye’de yok satacak türden. Öyle ki BYD’den piyasayı alt üst edecek 1 milyon liralık süper lüks sedan geliyor…

ESMAGÜL KOÇAK

Çinli otomotiv devi BYD, elektrikli araç pazarında dengeleri değiştirecek yeni bir hamle yaparak 19 bin dolarlık elektrikli sedan modeli Qin L'yi resmen tanıttı. Uygun fiyatı ve sunduğu özelliklerle dikkat çeken bu modelin, Türkiye'de de büyük ilgi görmesi bekleniyor.

YENİ MİMARİ, UYGUN FİYAT

BYD'nin E-platform 3.0 Evo mimarisine geçiş yapan 4,7 metrelik sedanı Qin L EV adıyla yakında piyasaya sürülecek. Arkadan itişli 160 kW gücündeki motoruyla dikkat çeken Qin L, markanın en yeni platformunu kullanan en ucuz araçlardan biri olacak.

yeni-proje-40.jpg

TÜRKİYE'DE 1 MİLYON TL CİVARINDA SATILMASI BEKLENİYOR

Manisa'da yıllık 150 bin araçlık fabrika kurmaya başlayan BYD'nin bu yeni modelinin, Türkiye'de yaklaşık 1 milyon TL civarında bir fiyata satılması bekleniyor.

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER

BYD, Qin L modelinde yenilenen Blade bataryası sayesinde şarj süresini kısaltmayı başardığını belirtiyor. Ayrıca, diğer tüm BYD araçlarında olduğu gibi Qin L de DiPilot 100 otonom sürüş paketini standart olarak sunuyor.

yeni-proje-39-001.jpg

ELEKTRİKLİ ARAÇ PAZARINDA YENİ DÖNEM

BYD'nin 19 bin dolarlık elektrikli sedanı, uygun fiyatı ve sunduğu teknolojik özelliklerle elektrikli araç pazarında yeni bir dönem başlatacağa benziyor. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlarda büyük ilgi görmesi beklenen Qin L, elektrikli araçların daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN