Çeyrek kebap dönemi de başladı: Alım gücü malım gücü yok kardeşim

Osmaniye'de kebapçılık yapan İsmail Aslan, gelen zamlarla birlikte vatandaşın alım gücünün zayıfladığını ve esnaf olarak kazanç elde edemediklerini belirterek, "Şimdi adamlar geliyor mesela, soruyor, ‘20 lira olmaz mı’ diyor. Yarım, çeyrek kebap isteyen de oluyor. Adamın alım gücü malım gücü yok kardeşim. Esnaf perişan, millet perişan, yani herkes perişan şu anda" sözleriyle ekonomik krize isyan etti.

Osmaniye’nin İstiklal Mahallesi’ndeki Rahime Hatun Meydanı’nda yıllardır kebapçılık yapan İsmail Aslan, ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları sorunları anlattı. Vatandaşın alım gücünün ciddi düştüğünü ifade eden Aslan, bu sebeple esnafın da para kazanamadığını vurgulayarak evini geçindiremediğini söyledi.

'ÇOĞU VATANDAŞ BİR DÜRÜM YİYEMİYOR'

25 yıldır kebapçılık yaptığını belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Soruyor, mesela ‘Dürüm kaç lira’ diyor. Biz, dürümü 25 liraya da veriyoruz, 30 liraya da ama adamlar çekip geri gidiyor. Çoğu mesela yiyemiyor. Bizim de şu anda sattığımız ekmek 15 tane. Milletin alım gücü falan yok, millet perişan. Ne oldu şimdi? 8 bin 500 lira maaş yaptılar ama arkasından da zam yaptılar tavuğa, ete. 115 liraydı et, 130 lira yaptı. Tavuk mesela 50 liraydı, 60 lira yaptı. Yani şu anda biz esnaf olarak kazanmıyoruz. Biz perişanız, işin gerçeğini söyleyeyim.

'ESNAF PERİŞAN MİLLET PERİŞAN'

Şimdi adamlar geliyor, mesela soruyor, ‘20 lira olmaz mı’ diyor. Yarım, çeyrek kebap isteyen de oluyor. Adamın alım gücü malım gücü yok kardeşim. Esnaf perişan, millet perişan, yani herkes perişan şu anda. Adam, tamam asgari ücrete zam yapmış ama oradan öbür türlü millet koyuyor kardeşim. Adam ekliyor tavuğa 10 lira, ete 15 lira, hemen yapıveriyorlar. Poşetlere zam, her şeye zam. Benim günde sattığım 15 tane ekmek. Ben evimi geçindiremiyorum, işin gerçeğini söyleyeyim. Neyse onu söylüyorum, benim lafım harbi.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN